10 de maig 2011

CARRETERES DE NIT

Les llargues distancies entre les diferents ciutats que visitem a la Índia, fan que alguns trajectes s'hagin de dur a terme en hores nocturnes. Aquest és el cas del passat diumenge dia 8 de maig. Després de 6 hores de bus arribàvem a les quatre de la tarda a la caòtica ciutat de Jammu. L'estació de bus es troba enmig de la carretera principal, el transport públic es barreja entre cotxes i camions que transiten a tota hora, a més a més de petites parades de venda de menjar, productes de neteja i les diferents agències que ofereixen els seus millors preus per un bus delux, volvo, sleeper, etc. El nostre destí és Srinagar, a 278 kilòmetres de Jammu. No tenim altre alternativa que compartir un jeep, amb 6 viatgers més, ja que tots els busos estan plens. Marxem a les 7 de la tarda, el conductor, en Cèsar i jo al davant, dos homes al mig i quatre homes al darrera. Cap d'ells parla anglès i tots són d'origen indi. Sobre el cotxe les maletes i dos matalassos, a l'interior la música índia sona a tota castanya. El camí s'enfila per una carretera estreta plena de rocs i forats, enmig de muntanyes on cada vegada el clima és més fred. La nit cau i sols els llums dels cotxes i camions que ens creuem ens il·luminen la cara. Estem cansats i amb poc espai per moure'ns. Desitjo arribar a destí al més aviat possible.

Bus Dharamsala - Jammu

2 comentaris:

  1. tela tela!!! entre el bus que amb lo que dieu sempre van a tope i estrets com formigues...i desprès el geep ple de tius!! ves a saver que deien,la carratera amb rocs i sots!!!

    l'Anna de-vie arriba amb una mala ost......
    semble que la vegi uffffffffffff
    pobre Pani ja el planyo jajajaja.

    un petonas ben fort us estimo mooooooolt.

    ResponElimina
  2. Que bons els comentaris de la teva mare Anna!!!És com si la veies. Però segur que aquell dia no deuries estar per gaires òsties, jejejeje. Quin viatget i ens queixem de la Renfe, no?? Quan torneu per aquí sempre tindreu la virtut de relativitzar les coses.
    petonets des de Manlleu

    ResponElimina