24 de juny 2011

BAHIA DE HA LONG


La Bahia de Ha Long és una extensió d'aigua d'uns 1.500km2. Situada al nort de Vietnam, a la provincia de Quang Ninh, a la vora de la frontera amb Xina. S'extén al llarg d'una costa de 120km i és coneguda per la presència d'illots de pedra calcària de formes espectaculars i tamanys diversos. 

Per tal de poder visitar la Baia, acabem contractant un pack desde Hanoi, ja que la infrestructura que tenen muntada t’obliga a visitar-ho d’una forma concreta i no per lliure. El pack consta de dues nits, una al vaixell i l’altre amb un hotel a la illa de Cat Ba, i tres dies, on farem tot tipus d’activitat, desde visitar els pobles que viuen en casetes flotants sobre la baia, fer kaiak, banyar-nos, visitar la cova on es va filmar la pel·lícula de Paradise d’en 007, visitar la illa de Cat Ba i per suposat els diferents apats d’esmorzar, dinar i sopar inclos als 3 dies. Després de consultar diferents preus, hi veure que tots ofereixen el mateix acabem pagant un total de 40 Euros cada un.
Marxem el dia 22 en direcció a la Baia de Ha Long, dins un autobus ple de turistes. Arribem al port i toca embarcar, un rera l’altre formem una cua, com si fossim un grup de xais conduits per un pastor que amb prou feines parla l’anglès. Finalment pujem al vaixell. Disfrutem d’un bon dinar en companyia de dos Mallorquins, en Jaume i la Almu mentre ens endinsem per la Baia. El paissatge que ens envolta és de pel·lícula. Muntanyes de diferents tamanys, semblants a bolets gegants de color verd floten sobre una mar calmada de color verd maragda. Després d’un sopar sota un cel tapat i amb llampecs i trons de fons, gaudim d’una nit tranquila dins un acollidor camarot.
El dia següent toca posar els peus a terra, a l’illa de Cat Ba. Un autobús ens recull a port i ens porta a l’hotel. A la tarda visitem el port, carregat de vaixells pesquers que es preparant per sortir. Al cap de poc comença a ploure, i és l’inici de la tempesta que ens té aïllats i no ens permetrar tornar a temps per agafar el tren de demà dissabte que ja haviem comprat per anar fins a Sapa. 

Navegant per la Bahia de Ha Long

Pobles flotants enmig de la Bahia

Després de banyar-nos

Parc Natural de l'illa Cat Ba

Cova dins dels illots de la Bahia

Cova dins els illots de la Bahia

Posta de Sol a la Bahia des del vaixell

Vaixells pesquers al port de l'illa de Cat Ba

5 comentaris:

  1. Hola!!!!aquets vaixells a la bahia semblen que els

    i agin posat per fer la foto,la cova els color son

    molt vius, tot es molt preciós.

    Un petonas

    ResponElimina
  2. Uau, quines muntanyes... sembla que busquin arribar al cel!!! Deu impressionar estar al peu de la muntanya des de dins del mar!!! La tempesta entre aquesta paratges deu ser encisadora... i deu acollonir i tot!!! Jajaja...

    ResponElimina
  3. El tifó finalment s'ha difós i ens ha deixat tornar a terra ferma! Després d'uns moments de nervis ja arribem a un nou destí...

    ResponElimina
  4. hola cracks!
    ara feia dies que n entrava al vostre blog, per variar. Pero em fico al dia rapid!
    Com va la calor pel amb els vietnamites?
    Juer vaia canvi parelleta no? Heu de menjar mes arros basmati! jejejeje
    Pd; expliqueu alguna anecdotilla peculiar no?
    Molt interesat la comparativa de veu fer dels diferents paisos!
    Una abraçada molt gran!!!
    X.Castro

    ResponElimina
  5. Güau viure una tempesta en aquest indret deu ser al·lucinant, aquí n'hem patit unes quantes aquest estiu!!!
    Pdm

    ResponElimina