16 d’oct. 2011

BAJAWA

A l’interior de l’Illa de Flores s’hi troba la població de Bajawa, un punt de partida per visitar les viles tradicionals de wogo, Bena, Bela, Luba, etc.
Ens despertem amb un dia plujós que no ens permet, com teniem previst, visitar amb moto les viles. Decidim buscar un Internet cafè per actualitzar el blog. La pluja ens dona la fortuna i al ciber cafè ens trobem l’Ester i en Joan, de Calella de la Costa que haviem conegut, uns dies enrrere al volcà  Bromo a Java. Amb ells vàrem compartir el dinar i el sopar tot creuant experiències dels respectius viatges. Una parella fantàstica que a Moni passarem uns dies més fins a trobar-nos en un altre racó de món si el destí ho vol.
El dia següent el dia es desperta serè i podem llogar una moto per visitar els pobles tradicionals construïts de fusta, bambú i coberta de palla. Tots ells distribuïts a l’entorn d’una gran plaça on habitualment s’hi troben uns troncs verticals treballats, coberts per una coberta de palla, que simbolitzen l’home i unes casetes de fusta que simbolitzen la dona. Aquestes viles van adoptar la fe cristiana però també mantenen la tradició animista. Es per això que enterren els difunts ben aprop de casa per què l’esperit del mort els protegeixi.
En el camí a les viles trobem un bosc de bambú magnífic que ens absorbeix entre els seus esbelts troncs i on passem una agradable estona. Igual de fantàstica és l’estona que ens banyem en unes aigües termals (hot springs) on en un punt conflueixen dos rius, un d’aigua freda i l’altre d’aigua calenta. El contrast és potent i aprofitem per fregar-nos amb una pedra, fent-nos una exfoliació de l’ho més natural.

L'àvia i la gallineta

Passant les hores sobre la tomba

Entre bambú

Bena

Vistes a la vall

Fent amics

Ja ja ja ja...

Les tombes davant de casa

Bena

4 comentaris:

  1. EL MÓN AL REVÉS LA GALLINA A LA CADIRA I L'ÀVIA
    ASSEGUDA AL TERRA,¿QUE LI PASSA A LA SEÑORA A LA
    BOCA QUE LI SURT SANG?LES CAÑES DE BAMBÚ SON MOLT
    GRUIXUDAS, AIXI SI QUE ES PODEN FER BUNGALOWS...

    PETONASSOS

    ResponElimina
  2. Quina por aquesta senyora, era una vampiresa? et va xuclar la sang Anna? L'àvia i la gallineta és una foto fantàstica, tracten als animals com a reis.
    PM

    ResponElimina
  3. ostres tu!! quina poo aquestes senyores semblen vampiresses jajaja!!!
    perque es tradició però això de tenir les tombes deban de casa fa una mique de iuiu no??
    la vista a la vall es preciosa!!!

    una abraçada dels dos iaions de Mas Pous jejeje... us estimem

    ResponElimina
  4. Jajajajaja... Quines fotos més sorprenents i divertides, bé, menys la de les tombes clar!!! Jajajaja... No us podeu queixar del "refilet" de dents que lluïu a les fotos en comparació dels vostres nous amics!!!

    ResponElimina