30 de gen. 2012

MONTE ALBÁN


Monte Albán, centre ceremonial i zona arqueològica que es troba situada a uns 10km de la capital d’Oaxaca. Aquí ens hi perdem durant tot el matí, això si, després d’agafar un bus local fins a la colonia de Monte Albán i de caminar 3 km per la carretera, tot sigui per no pagar un bus turístic de 2 Euros, quan un pot arribar-hi per només 25 cèntims i una mica d’esport!

Com la gran majoria de les grans metròpolis mesoamericanes, Monte Albán va ser una ciutat amb una població pluriètnica, passant per ella els Teotihuacanos, els Mixtecos i els Zapotecas que l’abandonaren durant el 500a.C. La zona es troba al cim d’una muntanya amb precioses vistes a la ciutat de Oaxaca, i fent frontera entre les tres valls principals de la zona, aconseguint així una màxima protecció en cas d’atacs militars.

La muntanya de Monte Albán va ser adaptada per la construcció de la ciutat i la satisfacció de certes demandes propies d’una població urbana. Per una part, trobem la Plaça Central, una plataforma plana de grans dimensions, on el seu voltant es situen les restes dels temples piramidals dedicades al culte religiós.

Una d’aquestes construccions fou dedicada al “joc de la pilota”, ritual present al llarg dels 3000 anys d’història de les cultura precolombiana mesoamericana. Tot i que les regles del joc no es coneixen del cert, és probable que l’objectiu fós mantenir la pilota en joc, i fer-la passar per uns aros de pedra situats als laterals. La pilota era colpejada amb la cadera, els colzes i les cames, però mai amb les mans. Finalment el guanyador era sacrificat en honor als Déus (segons el nostre guia).

Plaça principal del'antiga ciutat de Monte Albán

I nosaltres allí...

El camp del Joc de la Pilota

Monte Albán... que gran!

Zona Nord de Monte Albán

Un fantàstic dia assoleiat entre ruïnes i temples

Quans graons té la piràmide ?

7 comentaris:

  1. Veus que bé, guanyes i et pelen!!! Aquí el Barça no duraria ni una lliga!!! Jajajaja... ahir vaig estar ensenyant-li a una amiga mexicana de DF que viu aquí, el vostre blog. Diu que algun dels monuments no són realment el que heu posat, que us heu equivocat!!! Jejeje... Fins i tot a la Plana us controlen ja ho veieu!!! Muaaaaaaaaaasssssss...

    ResponElimina
  2. Ostres tu!!!! en aquest joc era millor perdre que guanyar....quines coses que passaven goo!!!!!.

    ens tornarem guenyus contant graons jejejej!!!
    jo els he contat i ni trobu 28.

    molts petons us estimo.....

    ResponElimina
  3. Hola!!!! Quants dies eh... Quines construccions més xungues de fer no? Els arquitectes d'avui en dia les farien? je,je

    He intentat afinar la vista i en total n'he pogut comptar uns 30 (escales de més a l'esquerra de la foto). Com ho veieu? m'he acostat gaire???

    Petons

    ResponElimina
  4. Ostres així doncs no sobreviuria en Messi en aquest camp de joc!!!Com m'agrada la vostra filosofia de l'estalvi i de veure el cantó positiu de les coses, si senyor!!!Sou uns bons turistes.
    Realment aquestes construccions són excepcionals!!!
    PdM

    ResponElimina
  5. Jordiiiii!!!! No ens descobreixis... A vegades la memòria ens falla... Però nosaltres no podem fallar als nostres seguidors!!! Uuuupppsss!!!! I si el Barça duraria menys k un xupaxup davant una escola!!
    Pouuus!!! Doncs guenyus o no no sabem kuans nhi havia en realitat ja que no ens hi varen deixar pujar...ooooh!!!
    Gemma!!!ja estavem preocupats per la teva absència!!!! Entre unis, treball, i novius pesats ( es broma poma) una poquet temps li queda no?? Pero sabem k ets aki!!!! Muaaa
    David!!! La pela és la pela...!!!!

    Petonassos a tots/es

    ResponElimina
  6. JO NE CONTAT 42 GRAONS ELS ULTIMS JA ES DESDIBUXEN,¿ELS PELABAN DEVANT EL

    PUBLIC????? CAMINA UNS KILOMETRS ES BO PER LA SALUT,AIXI ES BEU MES

    EL PAISATGE.......

    MOLTES ABRAÇADES.......

    ResponElimina
  7. Meri!!! Ostres si ke ni veus no?? Jajaj
    No sabem si els mataven davant el public, tot depen del guia que et toqui! Es com el joc del telefon!!
    Muaaa

    ResponElimina