3 de maig 2011

AMRISTAR

Ciutat destacada dins la regió del Punjab gràcies el seu Temple Dorat, màxim santuari del Sijisme, situat enmig d'un estanc sagrat com si fos un immens lingot d'or. Al seu voltant, laberíntics carrerons concorreguts per a milers de persones.
La gran majoria son Sijs, que, a diferència dels Hindús, creuen en un sol Déu i no creuen en el sistema de castes. Se'ls pot reconèixer per les seves llargues barbes, turbants de tots colors que amaguen el seu cabell, que mai ha estat tallat simbolitzant la santedat de la persona. També porten penjat un sabre o daga en motiu de poder i dignitat i un braçalet metàl·lic que simbolitza la valentia.

Sijs

El golden temple 

Golden temple

Golden temple

Pregant

Quin cap tant gros

Dos angelets

Quatre dimonis


14 comentaris:

  1. Encara no he vist en Pani amb turbant... la barba si vols no cal!!! Va, que l'Anna ja s'ha posat el Sari. Per cert, avui acabo de dinar amb en Miquel. Diu que si necessiteu res compteu amb ell. Ja es posarà en contacte amb vosaltres per aquí. Un petonarro doble!!!

    ResponElimina
  2. Benvolguts Anna i Cesar,
    Això d'els casaments en la Índia sembla una mica perillós, recorda què a la teva mare en el Marroc la compraben por 10 camells....por l'Anna, te´n podrian oferir fins a 36 elefantes, ves amb compte!!
    Una abraçada
    Cati i Jaume

    ResponElimina
  3. Però que preciós és aquest temple!!!!!!!! ai com m'agrada, sembla de compte de fades...
    Buf, quines experiències que esteu vivint, i tant intenses...ara toca tibet i Nepal! ja em moro de ganes de veure més fotos i que ens expliqueu mes cosetes...ja estic emocionada i realment orgullosa de vosaltres! Gràcies per està al nostra costat.

    Mònica

    ResponElimina
  4. Home... si et canvien l'Anna per tants elefants... Me'n guardaràs un per mi? Jajajajajajajajaja...

    ResponElimina
  5. ....vaya.....tendran muchos problemas de cervicales!!!!
    Los angelitos, bellísimos!!! de los demonios mejor no coment!!!;-) un besote guapetones!!! Marina Delgado

    ResponElimina
  6. Ostres quina enveja que feu!!
    aqui ens n'alegrem molt que tot rutlli tant be!!!
    telaaa...quin cap...(està ple de cabells? deu ser molt sant.. o porta alguna cosa dins?)
    Cuideu-vos molt i seguiu tenint-nos informats per aqui.. aixi ens sentim una mica viatgers quan llegim les vostres històries!!
    petons!
    Pep i laura

    ResponElimina
  7. MIRA QUE BAN CARREGATS AQUESTA GENT, EL CAP, GROS

    ELS ROSARIS ALS DITS ¿ERA HOME O DONA?

    !!!QUÉ EL BARSA ES VEU BÉ EN AQUET TROS DE MÓN!!!

    UN PETÓNAS MERI CUCA

    ResponElimina
  8. pobre de tu que et venguis l'Anna.
    ni 30 ni 100 elefants.........
    o en pani se les aura de veura amb la sogre jajajaja.

    la del cap gros es una passada "no feia esses?

    m'encanten els engelets.
    dels dimonis diguem que el del caparró patit tem-be amb cau be.
    us estimo

    ResponElimina
  9. Hola parella, m'encantan les fotos que envieu i tambe m'emociono quan llegeixo els vostres escrits, que n'esten de be per aqui, i encara a vegades tenim els nostres dubtes....... tots dos molt guapos a les fotos, disfruteu molt i aprofiteu aquestes experiencies, que aneu tinguen i veien, avui hem anant a caminar amb la mama M.Carme, i sabeu de que hem parlat tot el cami?........ SANSA

    ResponElimina
  10. No canviïs a l'Anna!! Pobreta!! No me la vull ni imaginar amb barba, una daga a la butxaca i sense tallar-se mai més els cabells per simbolitzant la santedat de la seva persona!! Jejje.. Quines fotos més maques!
    Un petó!

    Nuri i Espi

    ResponElimina
  11. Ei parella a tots ens heu deixat súper intrigats amb el tema del "Cap Gros", que era de Mataró?, jejeje. Diuen que fan el cap gros els del Maresme. Ens heu de respondre, que era? Hi portava alguna història o era la seva caballera? Si era la caballera, de ben segur que era de record guiness.
    Petonets guapos.

    ResponElimina
  12. Tranquils que ni 1 ni 100 elefants son suficients per comprar-me! En quan el cap gros...la veritat no li vam veure la cara, sinó que de sobte ens va fer ombra i vam flipar!!Creiem que no era tot cabellera!

    ResponElimina
  13. Bon dia parella!!!

    Quina passada d'històries, imatges , vivències... Disfrutem però a la vegada ens fa tenir presents de que tendim a mirar-nos el món desde el nostre dia a dia, i costa d'aixamplar mires i tenir present la relativitat dels nostres problemes. EN FI...

    Tinc una pregunta : heu dit que la població és pobra en la majoria... Però tenen oportunitat de treballar ni que sigui malpagat? Suposo que a entorn rural sobreviuran de la terra i ramaderia, però i a la ciutat ? La indústria i comerç permet ocupar a la majoria o bona part dels que hi viuen NO tenen ni feina...

    CUIDEU-VOS MOLT I CONTINUEU GAUDINT I FENT-NOS GUADIR DEL MÓN!!!

    montse Estrada

    ResponElimina
  14. Gràcies pel teu comentari Montse.
    Als pobles les famílies majoritàriament viuen de la terra i la ramaderia.
    A les ciutats tothom sembla que faci una cosa o altre. Ja sigui recollint ampolles de plàstic, portant paquets amb carros, venent qualsevol cosa (mils de botiguetes una al costat de l'altre), els que busquen viatgers per acompanyar-los als guest house i guanyar-se la propina, els venedors de fruita, o als restaurants per exemple que hi treballen un munt de cambrers... La gran "avantatge" de la Índia és que es viu amb poca cosa i l'economia és molt local no depenen de grans empreses com passa a Catalunya.

    ResponElimina