10 de maig 2011

FREE TIBET

Fins maig de 1949, Tibet era un regne autònom governat per la dinastia espiritual del Dalai Lama. Però llavors l'exercit popular Xinès va entrar a Lhasa per “alliberar” els Tibetans de la seva terra i la seva cultura. Des de aleshores prop de 1,2 milions de tibetans han estat assassinats i el 90% del patrimoni cultural de Tibet ha estat destruït.
Enfrontats a una persecució implacable, més de 250.000 refugiats Tibetans, encapçalats per sa Santedat el 14è Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a qui se li concedí asil a Dharamsala el 1959, van prendre la decisió de fugir a peu del seu país creuant el Himalaya per buscara asil a la Índia. El poble de Gangchen Kyishong, per sota de McLeod Ganj, es ara la seu del Gobern oficial Tibetà a l'exili, on lluita per la llibertat del Tibet i pels drets d'aquells que encara hi estan oprimits.

Monjos Tibetans

3 comentaris:

  1. Opressió i més opressió un pais tan verge i que
    no els deixin respira.
    ens em mirat els videos, estan en anglès, no em
    entès res,nomes veure com aquet monjo diu tot el
    que els i an fet si li enten tot.
    Un altre dia el comentari sera mes alegra.

    UNA ABRAÇADA MOLT FORTA!!!MERI

    ResponElimina
  2. Sorprèn pensar que la cobdicia de les persones fa que ens enfrontem continuament per conquerir allò que no ens podrem emportar mai. No som concscients que en aquesta vida hi estem de pas. Perquè no gaudim de compartir moments amb d'altres persones i deixem enrera envejes, gelosies, pors...???

    ResponElimina
  3. Gràcies per aquesta entrada. Sempre va bé recordar alguns passatges de la història que de vegades desconeixem o simplement oblidem. Petonets des de Manlleu!!!

    ResponElimina