19 de maig 2011

LEH

Situada en plena vall de l'Indus, la capital de Ladakh, Leh, és una petita ciutat dominada per el seu Palau Reial, enfilat a la falda de la muntanya. 
Els carrerons de la ciutat antiga són preciosos, amb totes les cases fetes de tapial et transporten en temps passats. Al trobar-se tant propera la forntera amb Xina i Pakistan, Leh, té un gran camp militar amb aeroport que a l'hivern és l'únic punt d'entrada a Ladakh, ja que totes les carreteres queden cobertes de neu i el fred arriba a -25ºC de mitjana, i pics de -40ºC. Res a veure amb el temps assoleiat que hem pogut gaudir, tot visitant amb moto, els monestirs budistes de la regió. Tiksey, Chemray, Matho, Pyang, Spituk, etc, tots ells situats al cim d'un turó i als peus de l'Himalaya tenen una presència espectacular. 
Som afortunats, a Chemray els monjos ens conviden a dinar. Un humil plat d'arròs, dald i verdures, acompanyats d'un tè d'aigua i llet. Parlem amb ells, de la seva vida monàstica i del nostre viatge. 
Spituk, arribem just a l'hora de la Puja (oració i ofrena). Un monjo ens fa entrar a la sala i seiem en un racó mentre contemplem com preguen amb càntics i música. Llavors mengen una sopa (tukpa) i tè que ens ofereixen. Ens sentim feliços d'haver pogut viure aquest moments amb aquesta gent oberta, riallera i amable que els fa contents la nostra visita. 

Àvia pregant

Àvia pregant, també

Molinet d'oració

Monestir d'Spituk

Monestir de Likir

Vistes desde Likir

Petit buda

Paissatges desde Leh

9 comentaris:

  1. quines vistes parella..
    em tornen a venir les ganes de viatjar..

    el nostre llibre ja agafa cos.. cada cop queda menys..

    disfruteu molt

    una forta abraçada

    ResponElimina
  2. Ei parella!!jeje.. quina il·lusió lo del llibre no?? esperem que quan s'editi, ens pogueu escriure alguna dedicatoria!
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Fantasiques fotos... realment semblen imatges d'una pel.lícula! Quanta informació que desprenen aquestes imatges!! Per cert, aquest monestir Spituk sembla una mica encantat, aquests núvols fan una mica de iuio... Una mica com els fantasmes de "caçafantasmes", je,je. Una abraçada

    Ivan i Gemma

    ResponElimina
  4. Guapíssssssssssims!!!!!
    com va tot??
    fa dies que no escribim ara eh!! però això no vol dir que no pensem en vosaltres. Hi pensem molt i veient aquestes fotos ens feu una envegeta!!!!
    encara sou a l'Índia no???
    feu unes fotos espectaculars dolents, són precioses i captureu tots els detalls. cada vegada sou més experts!!!!
    mil mil petonets i fins aviat!!
    Toni i Mireia

    ResponElimina
  5. Hola noieta i noiet,
    Osti tu quin fred deu fotre per aquestes muntanyes, aprofiteu, que putser mai més tornareu a pujar a 5.360 metres, aquest autobusos , foten una PINTA.... per si acàs... porteu paracaigudes?
    Una abraçada.
    Cati i Jaume.

    ResponElimina
  6. Uffff, les dues avies pregant són increïbles!!!No en dubteu que la gent us convidi a tot arreu, quan els deveu explicar que esteu SENTINT EL MÓN deuen quedar impressionants.
    Petonets manlleuencs

    ResponElimina
  7. En aquestes altures de vegades falta una mica l'aire, però el paissatge que et rodeja és tant espectacular que no hi penses...i si..seguim sentint el món!

    ResponElimina
  8. Quins iaius més xulus tu!!! Això que m'agradaria sentir les vostres converses. Entendre's ha de ser tot un repte. Apa, seguim caminant en els vostres somnis!!! Ailofyuuuuuuuuuuuuu...

    ResponElimina
  9. Sorry we did not get the chance to say goodbye at Delhi Airport. It was great to meet you, you are such a lovely couple and your blog is wonderful.We hope you are well arrived in Nepal. Are you doing the meditation training?
    As soon as we will be back in France we will send you the pictures of Tickshey.

    We are fine in Mc Leo Ganj, we are staying at Madhu house, they are really nice. We have started teaching French and taking yoga courses for one week.

    Best and enjoy the rest of your travel :)

    Marine and Mailys

    ResponElimina