24 de juny 2011

LA PAGODA DEL PERFUM


A 70km. de Hanoi, visitem la inmensa cova del perfum, lloc de pelegrinatge de milers i milers de budistes durant els mesos de març i abril. El camí d’anada i tornada són el més espectacular del dia. Un primer tram del trajecta transcorre dins un autobús, passant per una estreta carretera enmig de pobles rurals, on els habitants aprofiten les estones de sol per assecar el gra enmig de la carretera, i cremar muntanyes de palla, provocant núvols de fum que en ocasions ens priven de la visibilitat. El conductor de l’autobús condueix enmig de la multitud de pagesos que rempinen el gra, i esquivant petits volcans de palla en plena erupció.
La resta de camí agafem una canoa de rems enmig del riu, tot disfrutant, sota la calor, d’unes grans muntanyes de pedra calcaría banyades per una vegetació densa i verda. Finalment arribem a l’inici de les escales que condueixen fins la pagoda del perfum, i és aquí quan realment quedem “sorpresos” fins a quin grau pot arribar a fer mal l’accés de turisme en un lloc paradisíac. La construcción d’un telefèric, com si ens trobessim els Alps amb els esquís posats, et puja fins a la pagoda. Això, juntament amb la gran quantitat de restaurants i botigues de records fa que l’entorn de la pagoda del perfum hagi perdut part de la seva escència.

Transportant arròs
Telefèric a la Pagoda
Pagoda del Perfum
Pagoda del Perfum i nosaltres
Assecant el gra enmig de la carretera
Muntanyes de palla cremant
Transportant la palla amb bicicleta
De camí a la Pagoda del Perfum

4 comentaris:

  1. ostres!!! aquesta Pagoda del perfum a de ser molt maca
    i aquests camins plens de palla!!com poden passar els cotxes!!semble que no pugui ser!!!
    i mes increïble es que aquesta bicicleta pugui porta tanta palla!!!
    quina passada pugue veura tot això

    molts petons...us estimem molt

    PD:Anna tranqui l'Ester duran aquest any que a estat fora també si si 3 o 4 vegades

    ResponElimina
  2. Que bona la foto de la carretera plena de palla i la de la bicicleta també!!! Passàveu amb el bus mentre cremava??? Jajaja... ja veig que passen de tot aquesta colla!!! Segueixo...

    ResponElimina
  3. Doncs els cotxes son com els "auto-xoques" esquivar a tot cotxe que et vingui de cara o qualsevol objecte que pugui fer-te sortir de la carretera!!jeje.. i la bici realment im-presionant..això si també vam veure una moto que portava un porc.. la llàstima és que no varem ser a temps de treure la càmara!
    Petoneeets!

    ResponElimina
  4. El turisme te aquestes coses tan rares, que de vegades destrueix la gallina dels ous d'or, si un lloc paradisíac el transformes per acollir més turistes que venen buscant un lloc paradisíac, potser deixaran de venir perquè ja no ho serà. Però són divises i això sempre és un bon recurs pel país. No serem nosaltres que els hi direm que no ho facin, només cal veure Lloret o algun altre indret de la Costa Brava. Llàstima que n'aprendran a base d'errors.
    Pdm

    ResponElimina