27 de jul. 2011

ANGKOR


Els Temples d’Angkor, són l’ànima de Cambodja i principal destí turístic del País. El conjunt alberga l’edifici religiós més gran del món, l’Angkor Wat, mostra de poder i espiritualitat, aquest santuari és el cor del jaciment que li dona nom.
L’etapa de l’imperi Angkoria data des de l’any 832 a 1432, on els Khemers lluïen amb orgul la seva hegemonia i poder al surest asiàtic. Aquest temples exalten la imatge del Rei-Déu, ja que en aquells temps els reis es crèien Déus (una mica com ara amb els polítics corruptes i intocables).
El jaciment d’Angkor està situat a la ciutat de Siem Reap i es pot visitar en 3 o 5 díes i la millor manera de descobrir-lo és llogant una bicicleta i explorar bocabadats una de les obres més grans construides per l’home.
És tan gran el jaciment que el prImer dia tans sols varem poder visitar Angkor Wat, Angokor Thom on en ell s’hi troba el polifacètic temple Bayon. Un edifici de tres nivells on la seva màgia reposa en les grans i múltipels cares de pedra encarades als quatre punts cardinals.
Un dels moments més especials a Angkor és contemplar la sortida i la posta de sol. És en la posta de sol del primer dia quan és va posar a ploure. Ens varem refugiar en una caseta de fusta i palla que fa d’embarcador en un dels llacs del voltant d’Angkor Wat. Amb la sort que tots els turístes va marxar corrents als seus hotels deixant-nos sols i amb l’intimitat de centenars d’anys d’història. Un moment soblim que varem acabar tot tornant al guest house a sobre la bici, amb el paraigües i el frontal

El perfil d'Angkor Wat

Enmig de la història

Estatues dels reis Khemers

Taaaaaaaaat 

Porta Sur d'Angkor Thom

El temple de Beyon

La bellesa esculpida en pedra
Integració perfecte de la natura i la història

Reflexes de centenars d'anys d'història

5 comentaris:

  1. juajua els reis Khemers em sonen molt!!! potser
    d'alguna altre vida....

    ResponElimina
  2. Jajajajaja... molt bò el muntage del reis Khemers!!! I que xula la foto reflexada al llac... ha d'impressionar molt!!! Us veig "estupendus" parelleta. Muas!!!

    ResponElimina
  3. Golin!!! quins reis mes guapos!!!!
    aquests abans passats son força agraciats jajaja!!!
    aquest temple a de ser espectacular...
    des-de Mas pous us estimem

    ResponElimina
  4. Quines estatues tan perfectes, us sobraba la gorra

    i us faltaba la corona de pedras je je.

    petonets

    Meri Cuca

    ResponElimina
  5. Ostres ja tenim un parell de reis més a mantenir!!!! Però bé amb aquests ho faríem amb molt de gust. La bellesa d'aquests temples també és la pròpia natura que els envolta que crea un conjunt fantàstic.
    Hi haurem d'anar per comprovar-ho sobre el terreny.
    Petonets manlleuencs

    ResponElimina