12 de set. 2011

BORNEO – MONT KINABALÚ


Amb dues hores de retard finalment s’enlaire l’avió desde l’aeroport de Singapur, en direcció a la illa de Borneo, on arribem en plena foscor de la nit del passat 6 de setembre.
La regio nord-oest de l’illa, coneguda amb el nom de Sabah, està formada per infinites extensions de selva, on hi conviuen l’home i la natura. A uns 80km de la capital de Kota Kinabalú, fem parada per poder visitar la muntanya més alta del sudest asiàtic, el Mont Kinabalú.
Just a les afores del Parc Nacional que englova tot el conjunt del Mont Kinabalú, varem trobar un petit allotjament, on una habitació ens costava quatre vegades menys que a l’interior del parc.
Amb uns 4.101m d’altitud, el Mont Kinabalú és un dels principals atractius turístics per a Malasians, i turistes d’arreu del món. Aquest fet, fa que avui en dia sigui necessàri fer una reserva prèvia per a poder fer el cim, a més a més de pagar uns 150 Euros per persona. Això, juntament amb les males condicions climatològiques, ens van fer decidir a realitzar un dia per els peus de la muntanya. Un gran nombre de caminades s’entrellaçen, tot transcorreguent per mig de inmensos arbres, flors precioses, rius i una vegetació viva i plena de color.

Caminada en dia plujós

Trek Kiau view trail

Una flor? una oliva negra?

Geometria natural

Borneo o puigsacalm?

Color entre verds

El sol entrant entre les copes del arbres

5 comentaris:

  1. AQUESTA GENT TAMBÉ EN SABEN DE ARRISAR.PER UNA

    EXCURSIÓ TANS DINERS....LA FOLR VERMELLA SEMBLE

    DE PLASTIC, ES NOTA QUE PLOU MOLT TOT TAN VERD.

    PETONS......

    ResponElimina
  2. ostres tu!!!
    jo penssava que fen el camí de Sant Jaume avia vist arbres grans,però veig que no es poden compara amb aquest.
    això de tenir que paga per puja una muntanya es una mica abusiu no??.
    molts petons i una forta abraçada des-de Mas Pous......

    ResponElimina
  3. Hola jovent quants dies sense dirvos res, pero de pensari si que u fem, i de cada dia mira al blog tambe,a veure si hi ha res , i ara ja trobaba a faltar els vostres escrits,veig que aneu gaudint del viatge i disfrutant d'aquest paisatges, ocells flors......dilluns l'Agusti va marxar a caminar dons vol fer la transpirinaica poder sera fora un mes depen del temps i dels peus..... que no li passi com a mi(espero que no). bueno macos aneu gaudint, un peto ben fort. SANSA

    ResponElimina
  4. Que quapos amb roba d'abrigar...je,je Suposo que també agraïu una mica la frescor de la natura!

    Per cert, bona elecció! A vegades, no cal ser a dalt de tot per ser millor...

    Una abraçada,

    Gemma

    ResponElimina
  5. Que heu tornat i esteu escapats pel Montseny? Si no fos pel cartell i l'arbre diria que sou per la casa.
    PM

    ResponElimina