25 de des. 2011

GLACIARS DE FRANZ JOSEF I FOX

En la última glaciació, fa entre 15000 i 20000 anys, els glaciars Franz Josef i Fox arribaven al mar. Amb el pas dels anys han anat retrocedint fins a la posició actual. Tot i això, la bona notícia, és que un d’ells el Franz Josef, des de l’any 1985 ha començat a avançar uns 70cm diàris. Els glaciars són rius de gel provocats per les neus permanents que hi ha al cim de les muntanyes. Aquestes al congelar-se pressionen i obligen l’abanç del glaciar.  Els glaciars a la seva terminal o base, s’hi solen formar arcs o cavitats per on surt l’aigua del desgel, formant un riu tervolent degut a l’erosió que provoca el fregament del gel contra la roca de la muntanya.
Dues caminades d’una hora ens porten a cent metres dels peus dels dos glaciars on uns senyals ens alerten del perill de desprendiment de blocs de gel i just veure el senyal un fort soroll ens espanta mentre veiem caure un d’aquests blocs.

Glaciar Fox

A tocar del Fox

A partir d'aquí no pots passar noi!


A pas decidit cap al Franz Josef

Si us hi fixeu bé hi ha una gent maninat per sobre el glaciar!

Perill !!!

A la boca del Glaciar

7 comentaris:

  1. Aquesta es calenteta, calenteta, estic mirant les altres i ja en veig una altra, jejejeje. Com ha anat el Nadal i el Tio, avui toca celebrar Sant Esteve, no? Ja fareu cinc centims de com viuen el Nadal a New Zeland.
    Sort que no us va enganxar la roca!!!!Es bo sentir de tant en tant una bona noticia respecte al medi ambient!!!
    PdEEUU

    ResponElimina
  2. LA GENT QUE CAMINA DINS EL GLACIAR SAN SALTAT TOTAS
    LES PREVENCIÓNS NO'''ELS LLETREROS SON MOLT EXPLICITS....
    VOSALTRES ANEU MOLT ABRIGATS I EL GUARDA MOLT
    A LA FRESCA'''

    PETONASOS

    ResponElimina
  3. Per ser un glaciar no aneu gaira abrigat,inclús hi ha una foto que l'Anna va màniga curta i el guarda també,no deu fer gaire fret oi??
    també es estar de sort no?? el moment que sou allà veure com cau un d'aquests blocs de gel!!!!
    petons us estimem. M. Pous.

    ResponElimina
  4. Eiiiiiiiiii!! Que el guarda és de cartró!!!!!Ai ai ai aquesta vista!! ulleres noves per reis!

    ResponElimina
  5. Doncs jo ja porto ulleres i ho he tingut que tornar a mirar jajaja....deu ser el cava d'aquestes festes que tots ho veiem malament.

    ResponElimina
  6. Ostres vaig dubtar entre si el guarda era de debo o de mentida i vaig decirdir que era de veritat, ja veig que he perdut!!!

    ResponElimina
  7. Jajajaja... molt bò el guarda de cartró!!! Jo tampoc m'hi havia fixat tant com per veure-ho. Esteu molt "naturals" tots 2!!! Jajajaja... En Pani és de veritat oi?

    ResponElimina