7 de gen. 2012

CIUTAT DE MÈXIC I VOLTANTS


De bon matí i amb el mapa a les mans, decidim recórrer els racons més coneguts i interessants de la ciutat de Mèxic. Un recorregut que ens porta a visitar el Templo Mayor, centre absolut de la vida religiosa dels mexicas (antic imperi prehispànic dels Aztecas de Mexic-Tenochtitlan), on celebraven les seves festes entre d’altres els sacrificis, tot decapitant o extreient les víceres de homes i dones per honorar els seus Déus. També visitem el Palau Nacional, amb una superfície de 40.000 m2 que actualment acull la seu del poder executiu federal del país, i on ens sorprenem dels “frescos” pintats de Diego Ribera. La Catedral Metropolitana, que presenta una façana desplomada a causa de l’assentament del terreny, ja que el centre de la ciutat de Mèxic reposa sobre l’antic llac Texcoco, i finalment el Palau de Iturbide, un edifici de tres plantes amb una portalada presidida per dues pilastres de pedra treballades.
Deixan per dos dies el centre històric de la ciutat, ens perdem per les rodalies, tot visitant a dues de les setze delegacions del Districte Federal de Mèxic; Coyacán i Xochimilco.
A Coyacán visitem la casa-museu de Frida Kahlo, pintora mexicana que s’iniciar en el món de la pintura després de patir un greu accident que la va deixar postrada al llit durant llargues temporades. Aquest fet li provocà tal aborriment que el 1926 va pintar el seu primer autorretrat i a partir d’aquí continuar expresant els seus sentiments fins als últims dies de la seva vida, al costat del seu marit Diego Rivera, el gran pintor mexicà, amb cara de granota i panxa de cervesa.
I ja més al sud de la ciutat, i després de “tomar un camión” (agafar un autobús local), arribem a Xochimilco amb una població de 400.000 habitants. Aquí visitem el museu de Dolores Olmedo, mexicana col·leccionista d’obres d’art, i famosa per ser considerada la musa inspiradora de Diego Rivera, entre d’altres, convertint-se en la imatge de la dona mexicana per excelència. Més tard ens perdem per els canals de Xochimilco i recorrem els carrers, fent una parada tècnica on per 30 pesos (1,80 Euros) li prenen el pèl amb en Cèsar.

Casa Frida Khalo

Bar Edison

Menú mexicà

Desayuno Nutritivo 35 pesos

Abraçats al cap d'en Diego Rivera

La Catedral de Mèxic

Tocant campanes

A en Cèsar se li va posar malament el dinar

Tots els edificis desplomats

Treient el cap pel balcó

Templo mayor amb la catedral al fons

Patí interior del Palau Nacional

6 comentaris:

  1. golin!!!! amb aquest desayunos notritivos us posareu com un parell de galufos jejejeej!!!
    aquesta foto que diu,en Cèsar se li ha posat el dinar malament fa una mica de iuiu!!!!
    la Catedral sembla ser molt guapa.
    apaa molts petons i seguiu manjant papas i frigoles muaaaaaaaaaaa. M.Pous

    ResponElimina
  2. TOT ES MOLT GRAN¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡EL ESMORZAR ES

    PER UN O PER TOTS DOS?AM UN PLAT AIXI JA PODEU

    FER QUILÒMETRES....LO DE FAJITAS D'ARRANCHERA QUE

    ES? POBRE CÈSAR A QUEDAT XUCALT I AM UN ULL
    BORNI JIJIJI¡¡¡¡¡

    PETONASOS

    ResponElimina
  3. Pero que pasó guei?? vaya par de chingones!! andaleando y camionando por esos rumbos!! jejeje

    Veiem que us adapteu ràpidament a la cultura mejicana!! Pero vigilen con los tequilas y los gases de los frijoles, la mezcla puede ser explosiva!!

    Un fuerte abrazo manitos. Esperamos que todo este chevere!!

    Angi i Gerard

    ResponElimina
  4. Se li va posar malament el dinar? Ondia, doncs sort que ho has dit, jo el veia igual que sempre, un ull un xic més sortit però la "mar d'estupendu"!!! Jajajaja... No serà que va quedar així després de que l'Anna menges frijoles per sopar??? Jajajaja... Apa mariachis, segueixo llegint...

    ResponElimina
  5. Pobre Cèsar, va ser el dinar o la tallada de pèl, que es va passar una mica? Com m'agradaria visitar la casa de Frida Kahlo, vareu poder veure el seu diari? Te un llibre fantàstic amb tot d'imatges d'aquesta senyora que tenia la peculiaritat de tenir només una cella de punta a punta!!!Gent ja torno a ser al meu llitet, sol!!!!
    PdM

    ResponElimina
  6. Quin canvi més radical; Fa 4 dies a NZ on la casa més antiga té 200 anys i no saben què és un museu arqueològic.!!!!

    Ara que esteu ambientats aprofiteu per veure la película sobre la vida de la Frida Khalo. Nosaltres la vam veure a Antigua en un lloc super interessant ja fa uns anyets i la veritat és que val molt la pena, tot i que la noia va tenir una vida força turmentada
    Apa, que continueu disfrutant
    Una abraçada des de la boira
    GM&X

    ResponElimina