23 de gen. 2012

GASTRONOMIA MEXICANA


I just a l’equador de la nostra estada a Mèxic, ens agradaria compartir amb tots vosaltres una mica de cultura culinària, ja que per nosaltres, és un dels punts importants en el viatge, mentre un tingui un bon llit i un bon plat a taula la resta és “bufar i fer ampolles” o això és el què diuen.
Afirmem que la cuina mexicana és PICANT, i pot arribar a ser molt picant, però també cal especificar que per sort nostre el picant se li sol afegir en forma de salsa de xili, o troçets de xili, per tant és fàcil aconseguir tot el menjar mexicà sense que sigui picant, només falta dir: sin chili por favor, que no pique!!
Un bon mexicà esmorza, dina i sopa com déu mana, i és que els plats són molt complerts, o com diuen aquí “una orden de ... por favor”.

1. Granola con fruta y miel = seria un esmorzar nutritiu i deporatiu; cereals, fruita, yogurt i mel (2 Euros).

2.Burrito de frigoles, arroz y pollo con quesillo = com una crep tova plena de mongetes, arròs i pollastre tot fregit i per sobre uns troçets de formatge ratllats. (1 Euro).

3.Tacos al pastor de carne = petites masses de farina, en forma circular i de poc més de 15cm de diàmetre on a sobre hi possen troçets de carn tallades a l’estil “quebap”, ja sigui de pollastre, vedella, xai, i a sobre seba i julivert. Aquest cal dir que no és el nostre preferit, això si, amb formatge té millor gust. (1,5 Euros, la orden de 3 tacos).

4.Enchiladas de pollo = canalons plens de pollastre esmenussat, i cobertes per salsa de xilis verda, vermella o blanca, i formatge gratinat per sobre. (les preferides d’en Cèsar), (2,5 Euros a mercat, 4 Euros al restaurant).

5.Tortas = Entrepants amb enciam, tomàquet, alvocat, mantega i on s’hi pot convinar desde pernil, formatge, pinya, pollastre, xai, vedella, xoriço, ous, salsitxes, etc. (1 Euro).

6.Guacamole = És una salsa espessa de color verd composta per alvocat, seva, tomàquet, julivert i xili si es vol picant. S’acompanya de topos (nachos) de farina de blat de moro fregit.

Tots els plats, porten l’acompanyament de “frijoles y arroz” (mongetes i arròs), tant amb uns ous estrellats (ous ferrats), com un pollastre amb mole (salsa de color negre, amb gust a “xocolata”), com un bistec de vedella o fins hi tot amb una sopa de peix. Ah i que no faltin les “tortillas”, petites creps fetes de farina de blat de moro passades per el foc i que utilitzen com el pa per acompanyar tots els àpats.

I per veure, que no falti una “agua de frutas” i és que aquí no veuen aigua natural, o si més no és poc habitual. Solem trobar aigua de pinya, de llimona, de jamaica (de color veremella molt dolça producte d’una flor amb gust de cirera), etc.
Ahhhh i bon profit!

Salses de Xili

El nutritivo

Omelet a la mexicana

...

Enchilada con mole

Tlayuda

Lassanya vegetal

Guacamole

Els magnum a Mèxic són iguals als de casa...mmmm

6 comentaris:

  1. jajajajaja Sí, sí, els Magnums semblen igual que els d'aquí! ;))) Quina bona pinta que té tot!!!!!!!!! Vinga, a gaudir i a continuar disfrutant de les platges mexicanes! Aquí se'ns posen les dents llargues... jejejeje

    Petons!

    Salarich

    ResponElimina
  2. AM TANS ''FRIJOLES ''NO PETEU MOLT?JEJEJE'''''JA VEIG QUE PER MENGA NO

    SA DE PETIR, IA PER TRIA''.....

    EL MAGNUM ES PER FER BAIXA LAS SALSAS PICANS??????????

    PETONASOS

    ResponElimina
  3. cull...... tu!!!! amb tanta farina de blat de moro,mantega,formatges etc...i el famos xili,us posareu apunt d'ana al matadero jejejeje.
    are això si,la pinta la fan bona.
    bon profit!!!!!!
    molts petons......M. Pous.

    ResponElimina
  4. Jajajaja... o sigui, resumint, us esteu fotent les botes!!! Jajajaja... Molt bé Arguiñanos, a la vostra tornada una colla de sopars ètnics per recordar el viatge no estarien pas malament no? Bon profit parelleta!!!

    ResponElimina
  5. I no tot acaba aqui, segueixen les albondigas de res, caldo de pollo, micheladas, tequilas, papas fritas, quesadillas, elotes, panotxes de blat amb mayonesa i xili, paletillas de helados... I dale gueeey!!!!

    ResponElimina
  6. Però quina gana!!!!!Mira que n'he menjat de mexicà a EEUU, però llegint aquesta entrada ara mateix em menjaria un bon burrito. Quan vingueu us portaré a un dels millors restaurants mexicans de Barcelona. Podreu recordar la vostra estada per aquestes terres.
    PdM

    ResponElimina