5 de gen. 2012

LES PIRÀMIDES DE TEOTIHUACAN


La zona arqueològica de Teotihuacan (lloc on l’home es converteix en Déu), es troba a 45 km del centre de la ciutat de Mèxic, al municipi de San Juan Teotihuacan. Fou una de les majors ciutats de Mesoamèrica durant l’època prehispànica i el 1987 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

Visitem el temple de Quetzalcóatl, on descobrim el resò d’una au al pica de mans des d’un extrem del temple. La piràmida del Sol, just al centre de la zona arqueològica, monument construït sobre una cova natural, de 63 metres d’alçada i amb una base de 225mx225m. I finalment la piràmide de la Lluna, amb una base més petita i 42 metres d’alçada.
Acabem la visita quasi a les 5 de la tarda, sense haver dinat, i amb el cos glaçat pel fort vent que ens ha acompanyat durant tot el dia. Ens despedim de Noe, el guia que ens ensenyat una mica més d’aquesta ciutat i la seva cultura i tornem al centre de la ciutat, amb tota la família mexicana d’en Rafa i la Maru, que hem conegut durant la visita, i dins el seu cotxe aprofitem els 45km per conèixe’ls una mica més, i de nou, sorpendre’ns de la hospitalitat i amabilitat dels Mexicans.
Ja quasi de fosc, ens permetem el luxe d’un bon dinar-berenar-sopar, a base de pa amb tomaquet amb pernil serrà i una pizza per acabar.

Desde dalt la piràmide del Sol i...

... i al fons la piràmide de la Lluna

La inmensitat del poble de Teotihuacan

Vistes desdel cim de la piràmide de la Lluna

Piràmide del Sol

La piràmide de la Lluna al fons, dos temples d'oració i la calle de los muertos al davant

180º desde dalt la piràmide de la Lluna

5 comentaris:

  1. Are si que veig que nosaltres som molt descomfiats,envers la resta del mon,ja que amb el temps que fà que viatgeu deunido l'ospitalitat que us eu trobat.
    deurio dur alguna cosa per picar no??,ho sino l'astomec deuria estar ben encongit.jejejej

    les imatges de les piràmides guapissimes!!!!

    desde Mas Pous us estimem mollllt. cuideuse

    ResponElimina
  2. Benvolguts,

    Ben arribats a la cultura Mesoamèricana, els aztecas varen ser una de les cultures que varen contribuir a la desaparació de ls maies, bé això segur que ja ho sabeu, pero com suposso abnireu al Yucatàn, veureu les piramides maies, i les influencies azrecas i quultecas que varen edificar sobre les maies, vaja que m'anticipo al vistre viatge y ,,,,acostumo a equivocarme.
    Una abraçada.
    Cati Jaume.

    ResponElimina
  3. ENTRE TANTA PIRÀMIDE NO PODIU FER UN MOS???

    ¿QUANTES ESCALES SANT DE PUGAR PER ARRIBAR A DALT?

    BON SOPAR AMB SERRÀ'' LA PITZZA U BA ESPATLLAR

    UNA MICA.....


    PETONS

    ResponElimina
  4. Carai, un pà amb tomàquet segur que us ha apropat a Catalunya oi? Les piràmides impressionen molt, sembla estrany pensar que hi ha hagut civilitzacions tant avançades en altres continents!!! Per fer cims com aquests cal que feu un mos abans de començar l'ascenció... Petonicos!!!

    ResponElimina
  5. Heu vist arribar als reis a Mèxic? Ells ho celebren, veritat? Tot i que la influència dels veïns suposo que els ha fet canviar una mica els costums.
    Realment és increïble com a Amèrica tenien aquestes piràmides i a Egipte unes altres amb les mateixes funcions i similituds constructives.
    He trobat a faltar algun dels vostres salts, però segur que ens els reserveu per a properes visites, oi?
    Avui tot i que els reis no m'han arribat me´ls he fet arribar amb bones ganges americanes!!!
    PdEEUU

    ResponElimina