25 de gen. 2012

OAXACA

Oaxaca és la capital de l’estat al qual li dona nom, te una població de 256.848 habitants i fou fundada pels Aztecas sobre l’any 1487. Més tard en la colonització Espanyola la ciutat s’anomenà Antequera però un cop aconseguida l’independència va recuperar el nom original.

La ciutat s’ordena en una quadrícula a partir de la plaça principal que a Mèxic anomenen zócalo i que sol ser el centre neuràlgic de la ciutat. És per aquest motiu que quan arribem a les ciutats que visitem procurem trobar un allotjament proper al Zócalo. Ens vàrem allotjar a quatre “cuadras” (carrers) del centre, al Bed & Brekfast Paulina. Un lloc molt recomenable ubicat en un edifici d’estil colonial rehabilitat amb molta llum, net, i un esmorzar deliciós.

Passejar pels carrers d’Oaxaca és tot un plaer per la vista degut a la llum i color de les façanes dels edificis colonials, la majoria amb patis interiors molt ben cuidats. En ells s’hi troben gran quantitat de galeries d’art, restaurants i cafeteries molt acollidores. També hi ha vairetat de museus i nosaltres vàrem escollir visitar el museu d’Oaxaca al costat de l’esglesia de Santo Domingo, on ens hi vàrem passar 3 hores descobrint l’història de la ciutat marcada, com en la majoria de llocs que hem visitat, per la salvatge colonització Espanyola.

L’última tarda de diumenge abans de marxar la vàrem passar al zócalo, on la plaça estava completament plena de gent. Uns passejant, d’altres venent papas o chicharrones, gelats, globos, roba, uns fent-se netejar les sabates, altres tocant música, uns manifestant-se contra el govern. I així, asseguts en una terrassa vàrem veure passar la vida dels Oaxaquenys.

Santo Domingo

Interior de Santo Domingo

Carrers d'Oaxaca

Claustre de Santo Domingo

Llums i ombres

Ombres i llums

Globos davant l'esglesia

colors i globos

netejant les sabates de l'home mentre ella llegeix el diari

De nit a Oaxaca
Amb barret mexicà i una Margarita amb Tequila

Quina pinta... si et veiés ta mare

Els colors d'Oaxaca

8 comentaris:

  1. per fi els barrets Mexicants!!!! esteu molt guapos.....
    aquestes finestres amb tant de color,fan molta paxoca!!!!!
    veig que deuen tenir po als robatoris hi ha que en aquestes finestres a totes i tenen reixes!!!!
    Mas Pous-----------us estimem mooooolt

    ResponElimina
  2. LA ESGLÉSIA ES MOLT MACA,TAN EL CLAUSTRE COM L'ESGLÉSIA ESTAN SUPER NETS,
    ¿EL MOSSÈN DEU SER COM EL NOSTRE QUE LI AGRADEN LES COSES BÉN ENDREÇADES.
    VES PER ON!JA SANT POSAT EL BARRET!!!!BÉ MOLT BÉ.........

    MOLS MOLS PETONS

    ResponElimina
  3. Jajajajaja... quin repertori de fotos més xules!!! Viva Méjicooooooooo... Ai, ai, aiiiiiiiiii... Les llums i ombres per emmarcar!!! Ooooooooohhh... que monos!!! Petonics.

    ResponElimina
  4. Jajajajaja... ara quan publicava l'anterior missatge m'ha demanat l'habitual contrasenya i sabeu quina era??? NOMOU (No Mourinho???) Jojojo... El Barça pot amb tot!!! a veure quina em demana ara: Ppputa? copaurdanguarin? Jajaja... Mua.

    ResponElimina
  5. Oleeeeeeee... i la contrasenya era: placer!!! M'està llegint el pensament aquest ordinador??? Jajaja... Va, una altra...

    ResponElimina
  6. Hola parella!

    M'agraden molt aquestes fotos tant plenes de colors, donen vida i alegria.
    Esteu super guapos amb aquests barrets!....Lindo Méjico!! andeleeeee!!!!!
    jejejeje

    1 abraçada!

    Mònica

    ResponElimina
  7. Quina pinta nois!!! Aquests barrets, comprats o prestats? je,je

    Aquestes persones que surten a la tele (fent el titella cada dos per tres dient que són polítics...) parlen d'una taxa pels turistes i per justificar-se diuen que hi ha moltes coses que es poden estalviar tots aquests turistes. Una de les propostes que fan és no comprar el barret mexicà...!!! je,je A vosaltres no us deuen haver cobrat la taxa de turistes no?

    Cuideu-vos molt!

    ResponElimina
  8. Que sou a les rambles de Barcelona i no ens heu dit res!!!Però els barrets mexicans no són un souvenir de Barcelona? Que macos que esteu, en aquestes dels barrets i en les ombres i les llums i les llums i les ombres!!!Genial la composició dels colors d'Oxaca!!!
    Sort que dieu que sou catalans perquè sinó us tallaven a rodanxes!!!
    PdM

    ResponElimina