29 de març 2012

ILLA OMETEPE (1)


L’Illa d’Ometepe és provablement un dels principals destins de qui viatja a Nicaragua. Situada en mig del segon llac més gran de llatinoamèrica, el gran llac de Nicaragua. Ometepe que en Náhuatl significa dos montanyes és una illa formada per dos grans cons volcànics. El volcà Madero i el volcà Concepción. Aquest últim es concidera actiu i l’última erupció es va produir l’any 2005.

El viatge a l’Illa el fem des del port San Jorge amb una barca de fusta que ni els pobres emigrans de l’Àfrica voldrien utilitzar per creuar l’estret. Una hora i mitja de camí on dos homes de la tripulació és passen el camí bombant aigua de forma manual, més aviat rupestre.

Just a l’arribada ja ens avisen que el bus que va a Mérida està sortint així que sense pensar-ho gens ens hi enfilem. El camí es fa llarg, més sense haver pogut dinar i per acabar-ho d’arreglar els últims 8km són de camí de pedres i pols. Just quan s’està ponent el sol arribem a Mérida, concretament al Rancho Mérida on ens allotjem en una bonica cabanya per un bon preu.

L’endemà ja tenim una activitat a realitzar; anem, juntament amb la Mary, la Sabrina i en Matheu, d’excursió amb Kayak al riu Istiam on els locals ens diuen que hi podrem veure caimans, monos, aus, tortugues, etc. La sortida val la pena, el paissatge és molt bonic però de caimans res.

El kayak ens ha obert la gana i ens recomanen que dinem a Frutilandia, el xiringuito de la Paula que es troba just a tocar l’aigua i des d’on s’hi poden veure les famoses postes de sol d’Ometepe. El peix amb fresco val només 60 córdobas (2€) i està deliciós.

Una de les altres activitats a fer a l’illa és banyar-se al “Ojo de Agua”. Són dues hores i mitja de camí, tot xino xano sota l’ombra del paraigües per evitar no quedar fregits. Caminem enmig d’un paissatge totalment sec, camins de terra, rocs i molta pols, cases de bambú, fusta i letrines de xapa metàl·lica. Finalment arribem a la gran piscina del poble, una bassa d’aigua envoltada per palmeres i arie fresc on degustem un “fresco de pinya”.


A la cerca del caiman

Foto de grup

Kayakejant


El concepción

Relax al ojo del agua

En Mourinho de vacances a Ometepe... o era en Rajoy?

Contemplant l'inmensitat del llac

Bonica cabanya per descansar


El perfil del volcà al cap vespre

Un petó al sol

Fins demà Rei Sol

L'arribada de la nit entre palmeres



8 comentaris:

  1. Vaja vaja. Quines postaletes que us ha ofert aquesta illa. Ja enyorava unes boniques fotos de paisatge.
    Una abraçada, GM&X

    ResponElimina
  2. Amb en Mourinho o Rajoy!!! que voleu que us tanquin a la presó jajajjajaa.
    Com carai s'ha enfilat en Cèsar sobre aquest tronc??
    Esteu molt turístics amb el Kayak.
    les fotos guapíssimes.

    mooooolts petons... Mas Pous.us.e..............................

    ResponElimina
  3. MOLT BONICAS LES FOTOS, AMB EL MOURINHO AL MIG,JIJIJI.

    ENS FALTEN LES DELS DOS VOLCÀNS GUNTS..


    PETONASOS

    ResponElimina
  4. A mi la que m'ha agradat més, és la d'en Rajoy! jejejeje

    1 abraçada!

    Mònica

    ResponElimina
  5. Guau, m'he enamorat, no d'en Rajaoy o d'en Maurinho, eh???? sinó d'aquest petó al sol i d'aquestes postes tan increïbles. Per cert si haguéssiu trobat el caiman, s'hagués pogut menjar al parell d'impresentables, no?
    Sort que desprès de tant tute sempre trobeu un moment per fer un descans!!!
    PdM

    ResponElimina
  6. Oooooooooohhh... entre el relax a ojo de noséonhasdit, la caseta per descansar, i les magnífiques vistes que ens feu arribar, dona ganes d'estar amb vosaltres. Aquí portem uns dies de pluja, una pluja que convenia molt però que quan portes 3 dies plujosos tens ganes de sol!!! MUA.

    ResponElimina
  7. Hola parella,
    Això de Costa Rica , j'és un altre país, més avançat, però segurament més car, esteu fent un aviatge de conya, però ull amb els arbres , us podeu fotre a baix, Seguirem les vostres aventures.
    Una abraçada,
    Jaume i Cati

    ResponElimina