12 d’abr. 2012

PARC NACIONAL MANUEL ANTONIO

I una vegada més ens toca una llarga diada d’autobús per arribar a la població de Quepos. En plena setmana santa, quan els Ticos van de vacances i a les carreteres es formen llargues cues de cotxes, nosaltres decidim visitar el Parc Nacional Manuel Antonio, ubicat a la regió on històricament havien viscut la comunitat indígena Quepoa, nom que va donar orígen a la ciutat de Quepos, on ens allotgem a l’hotel Ceciliano, regentat per una amable família Tica.

El Parc, amb una extensió de 1.983 ha en la part terrestre i 55.000 ha a la part marína, està dedicat a la conservació, investigació i turisme ecològic. Consta de grans muntanyes de selva verges i boscos espesos que arriben fins a les platges de sorra blanca paradisíaques.

Una bona caminada a primera hora del dia ens permet gaudir de la tranquilitat d’un paissatge selvàtic, verd i fresc, on la vida animal apareix per tots racons, enmig de les fulles del terra, darrera un tronc o dalt les branques d’un arbre; monos aranya, monos cara blanca i monos titi, “mapache”, os “perezoso” de dos dits, agutis, etc. Maleuradament en poques hores el parc es converteix en un gran parc temàtic, on els turístes invaèixen les platges i el bosc, amb les seves sombrilles i neveres de cap de setmana. Tot i això no ens rendim, i caminant per la platja arribem al nostre petit paradís, una cala de sorra fina sota unes palmeres.

El paradís de Manuel Antonio

Aguti, parent de les rates però sense cua

Tímit i mandrós és l'ós peresós

El mono Titi, el més petit de tots

El pajaro carpinteroooo, ulls de boig de tant picar

El mapache, intentant robar el menjar

Monet cara blanca

Amagada entre la sorra de la platja, la iguana

moment de solarium

moment de lectura

el paradís de la platja de Manuel Antonio

5 comentaris:

  1. L'ANA ESTAR MOLT TRANQUILA PRENET EL SOL ¿I SI LA

    IGUANA LI FA PESIGOLLES?SORT QUE EL DE LA LECTURA

    JA ESTAR L'GUAIT.
    L'PLATJA NO ES TAN PARADIS SI VEU MOLTA GENT!!!!!

    MOLTS PETONS

    ResponElimina
  2. Golin quants animalots!!!!! el Carpintero es molt diferent dels que volten per aquí,el mono de cara blanca es molt maco.

    Jo a la sorra no i estaria gaire tranquila amb aquests animalots sortin de la sorra!!!!!

    molts petons....us estimo molt...

    ResponElimina
  3. Què heu anat al zoo??? Quina mà d'animals que heu arribat a veure i tot buscant una platja paradisíaca. Tot te la seva recompensa. Anna, estàs molt soleta, com m'agradaria venir-te a fer companyia, què puc??? Aquí encara no he anat a la platja fa un temps, totalment primaveral, ara sol, ara pluja, fresqueta i caloreta.
    PdM

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres això és millor que un Zoo, almenys aquí els animals són lliures,i poden gaudir d'una selva totalment verge!
      Piiiiiiim, vine, vine, seria genial tenir-te aquí amb nosaltres!!! Cop d'avió i et venim a buscar!!
      Petonets a tots i totes!

      Elimina
  4. Molt bitxo "suelto" per aquests indrets!!! No t'adormis Anna, que et despertaràs amb una iguana sobre. Jajaja... Carai, quin pica-soques més punki!!! Jajajaja... Són ben salvatges els animalons o estan acostumats als turistes i s'acosten? Porteu-me un ós rentador (mapache), sempre m'han agradat molt!!! Jajaja...

    ResponElimina