5 d’abr. 2011

KOLLAM-ALLAPPEY


Vuit hores de trajecte pels canals dels backwaters uneixen Kollam i Allapey. El ferry, de la companyia estatal Índia, va quasi buit. Som nosaltres i quatre passatgers. Surt puntual a les 10:30h del matí. El temps es relenteix al trak-trak del motor dièsel del vaixell, a pocs quilòmetres ja ens trobem les xarxes xineses situades a la vora del canal. Es tracta d'una estructura de fusta articulada que, amb quatre braços, suporta les xarxes que un cop arriba la nit es submergeixen i amb l'ajuda d'uns focus de llum s'atreuen els peixos. Un cop les xarxes plenes, s'articula l'estructura i s'extreu el peix.
Ens creuem amb petites embarcacions de fusta amb un sol pescador llençant i recollint la xarxa, esperant una abundosa pesca. A banda i banda del canal s'acosten els petits a saludar el pas del ferry. Hi ha dones rentant-se el cap, rentant roba, un home que s'afeita mentre ens veu passar. Petites barques creuen el canal unint les dues vores. La vida de la gent d'aquesta regió està estretament lligada amb l'aigua.
Ens parem dos cops, un a dinar i l'altre a fer el “Tea break” (pendre el tè). Propers ja de Allappey ens trobem amb les cases flotants. Embarcacions amb forma de casa revestides amb fulla de palmera. N'hi ha a centenars i actualment només s'utilitzen per a creuers turístics. Arribem a Allapey amb una agradable sensació d'haver sentit la vida als backwaters.

Barques pescant

Barca pescant

Xarxa Xinesa

Rentant-se al riu

Pescadors

Nen ben net...

Casa flotant

4 comentaris:

  1. La foto de la noia rentant-se els cabells és preciosa!!!

    ResponElimina
  2. Que guai, del paraguai!!!!!!!!!!!
    Estic molt contenta de veure fotos tant meravelloses....ai! quin gustirrinin tot el que esteu vivint!!

    Muas i més muas!
    Mònica

    ResponElimina
  3. La foto de la barcassa molt guapa.

    Ens han agradat molt totes les fotos.


    PETONS ABRAçADES .

    ELS PARES.....

    ResponElimina
  4. Hola Parella!!

    Esteu esplèndits!!

    Una abraçada i fort petó

    Sina

    ResponElimina