26 d’abr. 2011

VARANASI


Segons Lonely planet, existeixen pocs llocs a la Índia tan acolorits, carismàtics o espirituals com els Ghats (grans escalinates que condueixen al riu) del Ganges a seu pas per Varanasi. És un lloc al que peregrinen milers d'hindús per rentar-se al riu sagrat dels pecats de tota una vida o per cremar al seus estimats així aquests obtenen la moksa (l'alliberació del cicle de naixement i mort). Ara bé, el gust que ens deixa Varanasi és agra i dolç: Passejant pels Ghats et trobes assetjat constantment per els conductors de les barques, els massatgistes, els nens que venen flors, postals i que han perdut la innocència d'un nen de la seva edat. Hem vist un riu brut sense vida i qualsevol racó dels Ghats és utilitzat per fer-hi les necessitats a la vista de tothom. A l'estació de tren hem vist nens petits recollint ampolles de plàstic, bruts i mal nutrits. Són imatges que encongeixen el cor.
La part dolça de Varanasi és la sortida i la posta de sol. Passejar amb barca pel riu mentre es desperta la vida als Ghats. Perdres pels carrerons laberíntics de l'antiga ciutat. El color dels Saris (vestit tradicional de les dones Índies). Un sopar en calma a la terrassa del Guest House.

El despertar del Ganges

El despertar de l.Anna

Les facanes del riu

La tarda al Ganges

De bon mati llegint el diari

La bogada al ganges

L.home del Chai, te.

El guru i el mobil

5 comentaris:

  1. Mmmmmmm.........interessant el vostre comentari d'aquesta entrada; agre i dolç al mateix moment, segurament com la qualsevol aspecte de la vida mateixa...(ui, no volia semblar el títol d'un bolero). Jo us volia fer una pregunta: quines olors sentiu? Són gaire diferents de les que ens són habituals per aquí? (tinc la impressió que es deuen sentir olors més primàries: espècies, sabó de roba, peix...)Ipone

    ResponElimina
  2. Imma! la veritat es que les olors son moooooooolt diferents! Olors de fregits, de orins, merda de vaca, olors fortes de peix sota el sol, de clavaguera, pols dins el tren, etc. Imma amb el teu olfacte tant sensible alguna migranya que altre trindries. Petonets

    ResponElimina
  3. uaaaala quins personatges,espero que quant torneu no tingueu el seu aspecte jajaja

    molts petons i una forta abraçada

    ResponElimina
  4. Sobre tot , vigileu aquest "gurus" foten una mala pinta de collons!! Mentres ja deus saber-ho, Champions Madrid 0- Barça 2, quina passada, el Mou, encara està en estat letargic!!.
    Una abraçada.
    Cati i Jaume

    ResponElimina
  5. Pani, menja més que estàs més primot i els de can Cuca patiran!!! A aquest ritme acabaràs com l'home del tè de Xai.
    No se us acudeixi rentar-vos aquí que a part dels pecats i deixareu la vida!!!

    ResponElimina