2 d’ag. 2011

EL SOMNI DE LA PISAY


La Pisay obre tots els matins dels 365 dies de l’any el bar-restaurant de la seva mare a Seim Reap. Amb un bonic somriure mostra als acalorats turistes el menú. Alguns ni se la miren, d’altres diuen “no Thank you”, altres és miren el menú de reull i continuen, i alguns entren. La Pisay te dinou anys, ja no estudia i treballa de 10 del matí a 11 de la nit. No te cap tipus de contracte, ni seguretat social, ni tindrà juvilació, ni te vacances. El seu somni és anar a les platges de la costa de Cambodja i veure el mar però no pot deixar de treballar ni un sol dia, es deu a la seva família, en aquests països els fills són la juvilació dels pares.

Amb aquesta història segurament s’hi identificaran els nostres pares o avis. Ells somniaven en anar a Mallorca oi? I avui nosaltres podem viatjar arreu del món gràcies a tenir drets que la Pisay ni pot imaginar.

En l’últim concert de Lluís Llach varem sentir-li a dir que segurament nosaltres vivim els somnis dels nostres pares i que segurament els nostres fills viuran els nostres somnis. És ara doncs, quan a occident veiem que per culpa de la crisi econòmica alguns drets comencen a ser retallats, que hem de somniar truites amb més força que mai. Somniar, somniar un món millor... ho devem als nostres pares i als nostres fills.

5 comentaris:

  1. Quanta raó teniu! És per això que cal viure el moment i oblidar-nos de les tonteries. A vegades ens capfiquem per cada cosa...
    Somniem, somniem i si podem fer realitat algun d'aquests somnis ENDAVANT! Vosaltres ja ho esteu fent.
    Un petonàs molt i molt gros!!!!!!

    ResponElimina
  2. menys mal que somniar es gratis o si-no ja mauria arruïnat jajaja!!!
    el somni de la Pisay molt entranyable...
    us estimo!!!!

    ResponElimina
  3. Vosaltres,el somni ja l'esteu complin,algun dia

    la PISAY podra compli el seu somni,la vida dona

    moltes voltes

    una abrassada molt forta!!!!!

    ResponElimina
  4. Quina sort que tenim de llegir-vos ja que ens feu obrir els ulls i això ens ha de fer pensar en la gran sort de ser qui som i d'haver nascut on som!!! Petons i dolços somnis parella.

    ResponElimina
  5. Vosaltres ens ajudeu a veure que hi ha somnis que sempre s'haurien de fer realitat!!! Ens agrada somiar amb vosaltres.

    Gràcies guapos.

    Petonets manlleuencs

    ResponElimina