29 de des. 2011

NIT DE TIO


Dia 24 de desembre on tothom espera que les hores passin ràpid per arribar l’hora de sopar i poder cagar el tió. Nosaltres, aquest any, ens esperava un dia totalment diferent. De bon matí un esmorzar a peus del llac Rotoura, i de seguida ens posem mans al volant i carretera direcció al nord, cap a les platges de la costa est, a Mangawhai Heads, on una estreta llengua de sorra fina blanca es prolonga al llarg de kilòmetres i kilòmetres per formar el Cap Sud. Dinem davant del mar, aprofitant les hores de sol que el dia ens ha brindat i més tard passajem per la platja, com si fós un dia d’agost. Les onades esclaten en força i alguns surfistes intenten crestajar-les, però a nosaltres l’aire fred ens impedeix de posar el cos a l’aigua, això si, aprofitem les dutxes de la platja per fer-nos la dutxa del dia i posar-nos ben guapos per la nit de Nadal.

Arribem a Uretiti, a un dels càmpings del DOC, on una senyora molt amable ens dona la benvinguda i el Merry Christmas (Bon Nadal), i a diferència de la resta de Nou Zelandesos, ella s’interesa per saber d’on som. Al dir-li de Catalunya, i explicar-li que està al costat d’Espanya, ens diu: ostres que estrany, no hi ha gaires turistes d’aquest país! La majoria són de França o d’Alemanya,... i nosaltres li diem; ho sabem senyora, ho sabem.

Instal·lats, és hora de preparar el sopar. Aquest any no tenim les mames que ens facin un sopar deliciós, així que ens toca fer-ho a nosaltres! En Cèsar es posa mans a la paella, un salmó a la mel amb cebetes confitades, i l’Anna prepara uns canapès de humus i salsa d’espinacs, feta i parmesà, unes patates i de postres unes suculentes maduixes a la taronga acompanyades amb xocolata. I el dia arriba el seu final, tips com porquets i brindant amb la copa de vi blanc, un Montana collita de Nova Zelanda, parem el llum de la caravana i feliç nit de Nadal.

Descansant després de fer bogada

Íntim sopar de Nadal

Deliciós sopar, mmmm...

I de postres ??

5 comentaris:

  1. QUIN ESTENADOR TAN CHULO¡¡¡¡¡

    EL SOPAR FA MOLT DE GOIG,NO NESECITEU LES''MAMES''

    PER FER UN BON MENGAR....

    DINS LA FURGO SI QUE ES MOLT,MOLT, ÍNTIM¡¡¡¡¡¡

    MOLTS PETONS

    ResponElimina
  2. ammmmmm!!!! quina vona pinta fa aquest sopar..
    l'Any vinen com que se-soposa que ja haureu arribat jejeje.dons això,que ja ens el fareu vosaltres el sopar de Nadal...

    us estimem i us hem trobat a faltar...Mas Pous

    ResponElimina
  3. Interessant la contesta de la senyora, per aqui a la India contesten "aah! Catalonia! which capital?"...o sigui que ens quedem alla mateix!!!
    Apa macus, que tingueu una bona entrada d'any alla on sigueu!

    Una abracada,
    Txell i Xavi

    ResponElimina
  4. Oooooooohhh... quina enveja més sana!!! Com m'hagués agradat compartir un sopar tant especial amb vosaltres... Que bonic i que priviligiats sou!!! Que bé... Un petonet de Nadal i que la vida us segueixi regalant piles de bons moments!!! Us estima. Jordi

    ResponElimina
  5. Gran sopar de Nadal!!! Jo el vaig tenir a l'americana amb mes de 20 persones!!!Va ser divertit. Veu fer cagar el Tió? Jo els hi vaig portar tions petits per començar a establir vincles EEUU amb Catalunya.
    Bé guapos vareu fer d'una nit com una altra una nit especial, amb un fantàstic àpat i amb molt bona companyia, segur que no va faltar l'Skype de bon matí, jejeje.
    PdEEUU

    ResponElimina