30 de des. 2011

NOVA ZELANDA


Amb més de 4,4 milions de kiwis (nom que se’ls dóna als habitants de NZ) i una extensió d’uns 270.000 m2, Nova Zelanda és pura bellesa salvatge; platges verges, muntanyes, fiords, glaciars, boscos i regions termals ens han sorprès minut a minut durant aquest 30 dies de viatge.

A l’any 1.200, aproximadament, arribaren de les terres Polinèsies els Mahorís, una cultura que hem pogut descobrir a través dels museus i galeries d’art del país. Els Mahorís, avui en dia encara hi són presents, però com a tots els paísos, l’arribada dels colonitzadors Britànics va imposar el seu poder i van dissuadir aquelles petites comunitats. Són facilment reconeixibles, la seva cultura i la seva història la porten tatuada a la cara, braços i cames, concretament les dones es tatuàven els llavis i la barbeta, encanvi els homes tota la cara, representant a una banda de la cara la història per part de mare i a l’altre costat la història per part de pare.

Ens quederà pendent poder veure en viu hi directe un Kiwi, i és que no només hi han els kiwis de fruita, si aquells que són verds per dins i marró per fora, sinó que també hi ha les aus anomenades Kiwis, aquestes són aus nocturnes, i afengint-hi que es troben en perill d’extinció, això ha fet impossible poder-les veure. El què si podem afirmar és que Nova Zelanda és el país amb més ovelles per m2, sobretot a la illa sud, on el 1982, el país acullia prop de 70,3 milions d’ovelles, és a dir unes 22 per persona.

Sense dubte, Nova Zelanda i els 5.000km que hem fet per les seves carreteres, serà un dels millors països, com a natura i paissatge, que hem pogut visitar. 


Això si que és portar la història d'una vida gravada a la cara

11 comentaris:

  1. De Mahorís autentics no en deveu pas ave vist oi??.
    aquestes cares impressionen,principalment la del home.
    molts petons.....

    ResponElimina
  2. Doncs si k nem vist de mahoris i tela la impresio!! Cares super tatuaded, cames i braços!! Pero impossibles de fotografiar!!

    ResponElimina
  3. MOLT BONA LA EXPLICAÇIÓ DEL PAIS DELS KIWIS,

    UN PAIS MOLT ENDREÇAT¡¡¡LLASTIMA QUÉ SIGUI TAN

    LLUNY,SERIA UN BON LLOC PER ANAR-SE'N A RELAXARNOS

    MOLTS MOLTS MOLTS PETONS

    ResponElimina
  4. Vaja, si ja teníem el cuquet de NZ, després de la vostra ruta encara en tenim més ganes!!!!

    Ei, que aquest any ens heu passat al davant i heu celebrat la revetlla abans que tots nosaltres, jeje. Nosaltres ens comencem a preparar i anem a encendre el focarró per passar un cap d'any ben calentó
    Bon 2012 a tot@s
    Petoins i abraçades, GM&X

    ResponElimina
  5. Eiiiiiiiii!!!! que per nosaltres encara és 31 de desembre del 2011 !!!
    I és que el dia 29-30 varem volar de Nova Zelanda a Mèxic, fent una parada a San Francisco!!
    Muaaaaaaa

    ResponElimina
  6. Cullona, si que doneu voltes abans d'arribar a lloc!!! Bé, jo avui us vull desitjar un feliç any 2012. Aquí i ara ja som el dia 1. Jo, tot i fer un xic el cafre (fins les 3:00h) m'he llevat ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora (com diu en Guardiola) per posar-me al dia del vostre "viatget" i sentir-vos ben aprop. Ahir abans d'acabar l'any els meus pensaments van ser per les persones quemés m'estimo, i entre elles hi èreu vosaltres!!! Us vaig fer un petó i una abraçada mentalment que espero que us arribi i us acompanyi en el viatge. Timumooooooolt!!!

    ResponElimina
  7. Primer de tot una abraçsda ben forta desde la distancia.
    Esperem que aquestes festes de Nadal hagin estat fantastiques; per les vostres fotos i explicaciòns esteu vivin una experiencia excepcional, i esperem que u disfruteu moltisim, que aixo nomes pasa un cop a la vida.
    Res mes , nomes desidjaros que acabeu aquesta
    fantastica volta al món, tanbé com fins ara.
    Bon any 2012.
    una abraçada.

    Jordi i Mª Angels

    ResponElimina
  8. Bitxos, vaig veure la vostra "crida" pel facebook tard... snif, snif... m'hagués agradat desitjar-vos un feliç 2012 en directe!!! Ja us heu trobat amb l'Àngel i família? A veure si coincidim per aquí va? Apa, us deixo amb tota aquest pilot de kiwis (Són laxants també? Jajajaja...)

    ResponElimina
  9. Molt bon resum d'aquest país, tal com dieu vosaltres de moment és un dels que més he gaudit amb les fotografies i amb tot el que ens heu donat a conèixer. Ostres com s'ho deurien fer en aquells temps per tatuar-se la cara d'aquesta manera, deu n'hi do? Fer fotografies ja m'imagino que deu ser impossible a més si són com els jugadors de rugbi jo no m'hi posaria molt fort no fos cas que t'enviessin a l'altre vorera.
    Bé guapos ara us toca explicar com va anar el cap d'any, on ereu i com el vareu viure, jo a New Orleans amb molts focs artificials i per fi donant un fort petó amb en Ray!!!
    PdEEUU

    ResponElimina
  10. Per cert que ens fareu una actualitzada de mapa!!! Tinc mono de veure tot el periple per aquest país que m'ha encantat.
    Ja sé que sóc el pesat del mapa, però m'encanta fer el recorregut de tots els llocs per on heu passat.
    PdEEUU

    ResponElimina
  11. Per cert es nota que l'heu gaudit molt aquest país perquè és dels que heu fet més entrades al blog!!!!!

    ResponElimina