2 de febr. 2012

SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS


Llum i color, aire fresc i naturalesa es concentren a la població de San Cristóbal de Las Casas, considerada la Capital Cultural de l’estat de Chiapas. La seva diversificació en productes turístics, artístics i culturals ha fet d’aquesta població un destí obligatori al visitar Mèxic.

Ens perdem per els seus carrers, observant a banda i banda l’arquitectura colonial de senzilles cases que avui en dia acullen desde un restaurant, un hotel a una galeria d’art. Ens endinsem fins arribar al gran mercat, on centenars d’indígenes venen a vendre les seves collites de verdures, fruites de tot tipus, omplint l’esplanada de colors vius i olors intenses. Allí 4 mangos i 2 melons petits per sols 1 euro.

L’endemà visitem el museu de medicina Maya, que ens acosta una mica més a la cultura i les pràctiques curatives dels Tzotzil. Medicina tradicional indígena a partir de plantes curatives, ceremònies amb animals i la senzillesa (o així ho semblava) d’un part natural. 

La vida transcórrer sota les voltes de la plaça principal

Posant fil a l'agulla

Olor a fruita fresca

Sabieu que hi ha tants tipus de "frijoles"??

I quan es pon el sol, la ciutat canvia...

Església de Guadalupe

Un "sedan"

Plaça principal de San Cristóbal de las Casas

5 comentaris:

  1. Colors everywhere!!!

    Lolaaaaa ;)

    ResponElimina
  2. Ostres tú!!! quina variació de frigoles,
    ja els eu probat tots???.
    aquesta parada de fruite fa molt bona pinta,segur que son vonissimes.

    molts,molts,molts i molts petons..... M.Pous.

    ResponElimina
  3. OSTRES QUIN GUST PODER COMPRA FRUITA TAN BÉ DE PREU,COM US POSEU AM TANTA

    VITAMINA,JA PODEU SALTAR JA....

    ELS FRIJOLES SEMBLE UNA ALFOMBRA AM TANS DE COLORS.

    POBRE ÀVIA FEN PARADETA, EN LA EDAT QUE TE AURIA DE ESTA DESCANSANT A CASA SEVA...

    PETONASOS

    ResponElimina
  4. Quins preus!!!!Com aquí!!!Realment Mèxic és sorprenent, és curiós que països amb unes civilitzacions tan prosperes avui en dia tinguin tants problemes econòmics (Egipte, Mèxic, Grècia....)Veig que a diferència d'Austràlia i Nova Zelanda el contacte que teniu amb la gent del carrer és molt més gran i que podeu aprendre molt d'aquest gran país.
    Bé guapos, ja sé que avui heu deixat Mèxic i que ara ens toca aprendre de Guatemala. Diumenge faré un Skype amb en Ray a veure si desprès us puc enganxar.
    PdM

    ResponElimina
  5. Quin "coloridu" tu!!! Deu fer una bona olor tot plegat... Les imatges semblen sortides d'un western americà en terres mexicanes.

    ResponElimina