29 de febr. 2012

LLAC ATITLÁN


L’anomenen el llac més bonic del món, i podrien tenir tota la raó a falta d’explorar molts altres llacs. També l’anomenen el llac dels 7 colors. Està rodejat de 12 poblets que s’anomenen com els dotze apòstols (Santiago de Atitlán, San Pedro la Laguna, etc.). I per sobre dels poblets tres volcans custodien tot el llac: Volcà de Santiago, Volcà de San Lucas Tolimán y Volcà de San Pedro. El llac està situat a dues hores de la Ciutat de Guatemala i a dues hores i mitja des de Xela, d’on veniem. El camí per arribar-hi és tot muntanyòs i al moment de veure el llac des del cim de les muntanyes un queda molt impresionat.

Fem nit a San Pedro de la Laguna on ens sorpren l’ambient totalment gringo (és com els Guatemaltencs anomenen als ciutadans dels EE.UU i de rebot a qualsevol visitant estranger). Molts locals estan regentats per estrangers, amb la rotulació del local en anglès. Fins i tot editen unes revistes tipus la rella o el més en anglès orientada als turistes. Vàrem parlar amb un propietari Guatemaltec d’un bar de San Pedro i ens comentava que es sentien discriminats.
Destinem els dies per connèixer els pobles del voltan del llac, on en la majoria ens trobem un ambient hippie. Creiem que és un lloc que al ser tan econòmic i proper als USA, molts hippies venen a jubilar-s’hi.

Els dos últims dies ens traslladem a Panajachel, la població més turística del llac. Allà coneixem en Jordi i la Laura de Sabadell. Amb ells passem una bona estona fent un Beure en el bar Deli tot parlant de viatges, d’aventures, de com està Catalunya, del barça, etc.

El diumenge és mercat a Sololá, la capital de la regió. Agafem un bus i ens hi arribem per veure l’ambient del marcat que és de l’ho més acolorit. Les dones i homes dels pobles del voltan baixen a comprar amb les seves vestimentes tradicionals de colors vius.

Ja surt el Sol...

El despertar de San Pedro

Llac Atitlán amb els volcans de fons

La sireneta del Llac

Ben morenets

Salta cuca

A part de hippies també vàrem trobar en palomino

Vendo frijoles !!!

Donant el pit 

Esperant les senyores

6 comentaris:

  1. Que be trovarse amb uns catalans no??
    Estavan de vacances o tambe eren rodamons??
    Aquest Llac amb tots els seus poblets del voltan i Els volcans a de ser una maravella!!!
    La sirena del Llac esta una mica primota no??
    Trovabem a falta els salts,are això si en cuca millor que no ho provi jejjeee....

    vinga continueu disfrotant molts petons guapetons.......M.Pous

    ResponElimina
  2. AMB PENSABA QUE ELS HIPPIES JA ESTABAN EXTINGIST,

    EL PALOMINO DEU SER DELS MES VELLS¡¡¡

    ¿QUANTAS VARIETATS DE FRIGOLES NO???

    BONICA FOTO DE L'MARE AM LA CRIATURA, MOLT DE COLOR....

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  3. Home, aquest llac té pinta de ser molt i molt bonic per la tipologia de muntanyes que l'envolten. La veritat és que té bona pinta, però clar, amb tot el què heu vist vosaltres... jejejejeje
    Fa dies que us ho volia dir, així que aprofito: on aneu tant morenets???? Sou l'enveja de mitja comarca!!!!!!! jajajajajajajaja

    Un petonàs des de Sitges!

    Salarich

    ResponElimina
  4. Hola Anna i Cesar!!
    Som els de elmundoasorbitos!!!
    Ja has lligat caps?? jo de bon principi ja et vaig situar quan vem comensar a mirar blogs de rodamons.
    veig que els nostres camins es van apropant...ens podrieu dir quins son els vostres plans de futur per veure si coincidim i aixi ens passem alguns tips no?? Nosaltres ja estem a Bolivia!!!
    Molta sort, salut i a fer km

    ResponElimina
  5. Hay aquests gringos!!! estan per tot arreu, aviat a Manlleu i tot, jejejeje. Son com els nostres alemanys a les balears. Llàstima que encara vulguin viure com al seu país. Potser els hi hem posat massa fàcil, no?
    Cèsar la sireneta del llac et va embriagar amb els seus cants????? Segur que si, jejejeje i si a més a més en Palomino tocava la guitarra encara més.
    Va xulos aviat aniré a fer nonetes que estic mort.
    PDM

    ResponElimina
  6. Jajajaja... molt bò el hippie-Palomino aquest, i la sirena està boníssima!!! Oju Pani, que cap gringo te la foti... defensa-la a capa i espasa si cal!!! Jajaja... El llac brutal... realment jubilar-se aquí és com el pas previ per anar al cel!!! Petonets grigos catalans.

    ResponElimina