28 de març 2012

GRANADA

Visitem l’arquitectura colonial i neoclàssica de la famosa Granada de Nicaragua, fundada el 1524 per Francisco Hernández de Córdoba. Els dos dies a la ciutat ens apropen una mica més a la història d’aquesta, de la seva gent i de tot allò que vàren viure en èpoques de conquista. Malgrat tot el passat, avui en dia Granada respira un ambient tranquil, on les hores es fan curtes quan un passeja per els carrers adoquinats, envoltat d’edificis colonials de tots colors, bars i restaurants amb patis interiors on les ombres són apreciades, degut a les altes temperatures que un dia d’estiu el termòmetre pot marcar.
Durant els dos dies visitem la magestuosa catedral i la plaça principal, el museu i convent San Francisco, i ens acostem a l’inmens llac de Nicaragua, la reserva d’aigua dolça més gran del país i de centre Amèrica.

El segon dia ens aventurem a visitar els “pueblos blancos” que es troben al voltant de Granada. Tenint present que l’autobús passa de llarg i no ens avisa quan hem de baixar, i que ens deixen al mig de la carretera, i que hem de caminar 2 kilòmetres sota un sol calent i sense res a l’estomac... podem dir que els “pueblos blancos” no són blancs! Encara no sabem perquè se’ls diu pobles blancs, l’únic que sabem és que un d’ells, Catherina, té un bonic mirador sobre un dels altres llacs de la regió, el llac d’Apoyo.

I ja per despedir-nos de la ciutat, anem a dinar a un bar, el típic bar de poble, on grups d’homes es reuneixen cada dia per beure i beure cervesa, la famosa Toña de Nicaragua. I per no perdre la costum, disfrutem d’un altre partidàs del Barça, concretament el Barça 5 – Granada 3 !! I brindem amb tots ells amb una fresquíssima Toña de 1 litres, per només 1 Euro.

Vistes desde la "Torre Merced"

Verds, blaus i grocs a l'interior de la catedral de Granada

Natura i arquitectura

Tot està en venda

Despedint el sol a dalt el campanar de la Merced

Tocant campanes a Granada

Urbanisme perfecte; direcció a la catedral i direcció al volcà

El passeig de Granada

Un tòc de color a la vida

Observant la Laguna de Apoyo

Descansant al mirador de Catherina

5 comentaris:

  1. Aquesta ciutat de Granada no te res a veura amb les cabanes de fusta atrotinades i apuntalades,això ja es una ciutat com cal,es veu molt guapa i la Catedral es veu preciosa tan per dins com per fora!!!!!!!

    esteu molt guapos dalt el campanar!!!!

    abraçades i petons gupetons......M.P.

    ResponElimina
  2. LA FOTO DE LA CAMPANERA MOLT BÉ AMB LA CATEDARL AL FONTS.

    ELS PATIS INTERIORS SON COM ELS ANDALUSOS?SI VEUEN PALMERAS DINS.

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  3. No veu agafar una bona "toña" amb aquest litre de cervesa??? Nois ara també toca veure el partit contra el Milan a veure si els porteu bona sort!!!
    Realment aquesta ciutat recorda molt al sud de la península, Portugal o Andalusia. Quina arquitectura tan maca i que encara es conservi en aquest estat. Ja vareu demanar preu de la caseta en venda? Una segona residència no estaria gens malament!!!
    PdM

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pimpi!!! doncs una mica de "beta" si que teníem!!I ahir vàrem veure el partit del Milan-Barça a San Juan del Sur, l'únic que disposava de corrent elèctrica a causa d'un tall general.. així que ja pots suposar com estava de ple! Llàstima de no poder celebrar cap gol!

      Elimina
  4. Quin mirador més xulo del Catherina no? Hi vareu anar al llac? És molt freda l'aigua? Quina casualitat, a Granada quan el Barça juga contra l'altre Granada!!! Jajaja... a quin equip animaven ells???

    ResponElimina