5 de març 2012

ILLA DE FLORES


Un canvi de plans després de sondajar la millor opció per viatjar fins al següent destí, ens embarca en un autobús de dos pisos, que ens portarà fins a la regió del Petén, concretament, a la minúscula illa de Flores. Han estat 9 hores de carretera, on el fort balanceig provocat per les curves i una conducció guatemalteca, ens ha mantingut amb un ull mig obert fins l’arribada a l’illa a les 6 del matí, quan tothom encara dormia.

Aprofitem per regalar-nos un bon esmorzar chapín (ous ferrats, frijoles, formatge fresc, plàtan fregit, tortillas de maíz i una gran tassa de cafè). Més tard, i en poc més de 20 minuts donem la volta a l’illa, situada enmig del llac Petén Itzá. Com moltes altres poblacions, l’illa, que anteriorment s’anomenava Tayasal, va ser conquerida per els espanyols, destruint-la i abandonant-la fins el segle XVIII. Més tard, va rebre el nom de Flores, en honor a un líder independentista guatemaltec, de nom Cirilo Flores.

Poques coses hi ha per fer a l’illa, just relaxar-te en una tombona, contemplar el llac, llegir un bon llibre, menjar un exquisit guacamole i esperar el dia de demà per matinar i visitar el Parc Nacional del Tikal.

L'església de l'illa

A qui li agrada el verd?

Despedin el dia desde la terrassa de l'hostal

6 comentaris:

  1. UN ESMORZAR DE MINISTRE,DESPRÉS DE AIXÓ JA PODEU
    FER KILOMETRES,QUINA LLASTIMA DEL TEMS.
    EL CEL JA MARCABA, CEL ROGENC PLUJA O VENT¡¡¡¡
    L'ANNA BÀ DE CONJUNT AM LA PARET...

    PETONASOS

    ResponElimina
  2. Gooolin Anna!!!no ser si u fa el el contrast del verd de la paret amb les teves cames que set veuen molt morenes,si continuas així aviat semblaras una negrita jejeje...
    l'aposta de sol gupíssima.

    petons!!!! us estimem molt..... M.Pous

    ResponElimina
  3. Uauuuuuuuuuuuu... veig que els moments de relax darrerament abunden no? Quina enveja ens feu venir que veiem les fotos... Buf, i aquí encara arrosseguem el fred!!! Verd? Ui verge santa, jo el veig ben blava aquesta pared!!! Ja puc anar a fer-me una revisió de la vista que veig que xotxejo fort!!! Jajaja...

    ResponElimina
  4. Per Déu... Una posta de sol IMPRESSIONANT!!! Gran foto!! Una abraçada des de Koh Tao!!!
    Txell o Xavi

    ResponElimina
  5. No sabeu el preu que té ara mateix trobar un moment llarg de relax sense fer res!!! Aprofiteu aquests moments perquè quan torneu, potser haureu de pagar per tenir-los! je,je

    Ja ho saps, m'encanta el verd!!! Tot i que aquest verd, em fa pensar una mica amb "hospital" no? les bates de cirugians, les parets pàlides dels passadissos de l'hospital de Vic... Bé, és igual, el verd és un color molt bonic que transmet esperança, felicitat i bon rotllo!!!

    Bé parella, seguiu descobrint món que a nosaltres ens encanta veure aquestes fotografies! ptns

    ResponElimina
  6. M'encanta el verd!!! però sobretot el marró de la morenassa de la foto, jejeje. Escolteu que més voleu fer en aquesta illa desprès de 9 hores de triqui tra d'anar d'un cantó a l'altre del bus i de no dormir gaire. A més a més desprès d'aquest MEGA esmorzar, jo m'hagués quedat ben estirgassat amb un llibre i que no em mogués ningú. Bé almenys vareu continuar tirant aquestes genials fotos. Això per molt cansats que esteu no ho deixeu de fer mai, que a tots ens tenen el cor robat.
    Guapos, vaig a treballar una estona i desprès a assaig. Petonets molt grans i a continuar voltant per l'Amèrica central, una mica la gran desconeguda.
    PDM

    ResponElimina