21 de març 2012

VOLCÀ TELICA


A León ens allotgem a El Albergue, un guest house on en Raúl, el noi de recepció, un rasta seguidor del Real Madrid, ens ofereix un treking al volcà Telika per 30$ per persona. Ell ens farà de guia els dos dies de caminada. Sortim de León sobre les 2 de la tarda amb les motxil.les a l’esquena, amb les tendes, menjar i 4 litres d’aigua. Agafem un autobus públic que a mig camí es trenca el radiador i ens obliga a esperar que passi un proper bus. Començem a caminar més tard del previst per mig un riu completament sec. La primera hora i mitja el camí és planer però a mesura que ens acostem als peus del volcà el camí comença a agafar inclinació i fer-se estret. El sol comença a caure i el paissatge agafa un color taronja intens. Pel camí ens trobem arbres cremant, són focs provocats per netejar el bosc i fer-ne camps de cultiu.

Ja és negre nit i encara no hem arribat al camp base així que encenem els frontals i continuem caminant fins arribar a l’esplanada on acamparem. El fort vent ens dona la benbinguda i ens dificulta el muntatge de les tendes. Un cop instal.lats pugem fins al perímetre del cràter on al fons es pot veure l’incandecència de la lava i el rugir del volcà. Ens deixa a tots impressionants.  És en aquest llocs on la natura situa a l’home en la seva justa proporció, no sent res més que un minuscul grà de sorra.

Caminem entre mig de pedres volcàniques com a una colla de borratxos que els costa aguantar l’equilibri, i es que el vent ens empeny amb molta força. Arribem a un mirador on es veu la ciutat de León i ens hi estem una estona observant les constel.lacions, el cinturó d’orió, l’ossa major, la creu del sur i mils d’estrelles més.

Arribats al camp base sopem davant del foc, la fem petar i quan aquest quasibé s’ha apagat ens n’anem a dormir o millor dit intentar dormir. El vent dobla les tendes com si fossin de plastilina i dormir es fa quasibé impossible però poc o molt conciliem el son.

L’endemà ens despertem d’hora. Pugem a d’alt un petit turonet a veure la sortida del sol i tornem al perímetre del volà on des dallà el paissatge, amb la llum del primers ratjos de sol, és preciós. Tornem al camp base per esmorzar i desmuntar les tendes. Ens quen 2,5 hores de forta baixada però les agafem amb ganes ja que a baix ens esperen unes aigües termals que ens refan completament.

De camí al volcà

Les entranyes del Telica
 
El camp base de matinada

Les primeres llums del dia

Amb el Telica de fons

Altres volcans propers també actius

A pocs centímetres del cràter

Foto de grup

Sentintelmon segueix saltant

Amb en Raúl, el guia

El despertar del Telica


15 comentaris:

  1. Però vareu dormir o vareu sortir volant??? Quina por!!!!!! Els paisatge espectacular, llàstima que el guia fos del madrid. Quasi podia fer la carn a la graella, jejejeje.
    Va xulos aneu pujant i baixant volcans i sobretot no us deixeu cap racó per fotografiar.
    PDM

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja ni una cosa ni laltre, per sort la tenda va aguantar clavada !!

      Elimina
  2. UF¿I SI EL VOLCA DESPERTA MENTRA SOU ALLÀ?CAMES AJUDEUMA'''
    SORT QUE ANEU LLEUGES,AMB ELS SALTS QUÉ FEU!!!

    AM TAN DE VENT TOTA LA NIT,DORMIR RES DE RES NO........

    MOLTES ABRÇADES

    ResponElimina
  3. ostres !!!ja m'agrada caminar i pojar alguna montanya,però anar aquí amb aquests volcans no sé sí hi aniria.
    Aquí on salteu amb grup hi ha el guia que salta molt no??.
    Dins la tenda amb tan vent,deuria fer una mica de por,defet feu care de portarlos per corbata jiiiuuijjiiu.

    cuideusa molt, desde M.Pous us anirem seguin. us estimem

    ResponElimina
    Respostes
    1. El guia tenia un defecte, ser del madrid, i per tant fer trampes, es va enfilar en una pedra i per això estava tant amunt!!!

      Elimina
    2. Això es porta als gens madridistes!!! Jajajaja...

      Elimina
    3. Calla calla i l,altre es k té novia de Madrid!!!! Jujuj
      Però malgrat tot va ser un bon guia!!!!

      Elimina
  4. Cullona, ij aquí no portàveu la samarreta d3el Barça? Bé, de fet, no cal temptar la sort si el guia és madrilenyo... però com duia algú, una empemta dalt del volcà al rastafari madrilenyo no hagués estat malament!!! Jajajaja... Ja sabeu que estem a tan sols 6 puntets oi? Aquí els merengues estan més blancs del normal... ai si perden una lliga que ja tenen coll avall!!! Jajajaja...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiiii estem seguint la lliga partit a partit!!!! El primer partit va ser desde India, passant per Nepal, a Indonèsia, a Austràlia, algun a Mexic, Guatemala a través de la ràdio i ara als bars de les boniques ciutats de Nicaragua!!! I esperem celebrar més victòries direccio Amèrica del sud!!!

      Elimina
  5. Cèsar, estic enganxat a KMM!!!!Ja he vist tres capítols i no me'n penso deixar cap. Mira que tu que ets a l'altre punta del món em digui que vegi una cosa de Catalunya, te guasa, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooooooh ja t.ho varem dir k akesta sèria era bonaaaa!!!! Icreible KMM!!!!!

      Elimina
  6. Quina passada els volcans, veig que en Cesar ja esta bé. Avui m'he posat al dia una mica del vostre bloc, quines fotos!!!
    Ara mateix estava xategant amb la teva mare Anna, ara anava a caminar cap a Lourdes. Bé una abraçada des de Manlleu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carme!!! Sii en Cèsar ja esta perfecte!!!! Jeje tinc una mare mooolt caminadora!! Petons i records a la família

      Elimina
  7. Quin trekking mes xulo!!!! Unes fotos espectaculars!!
    Llastima que no passem per Nicaragua, ens l'haurem d'apuntar per la proxima!!!!!!!

    A seguir gaudint guapos!!!
    Petons

    Txell i Xavi

    ResponElimina