3 de febr. 2012

AGUA AZUL, MISOL HA i PALENQUE


Avui decidim deixar-nos portar per un tour turístic, i és que molt de tant en tant a un li agrada no haver-se de preocupar d’absolutament res, ni transport, equipatge, horaris, etc. Viatgem de San Cristóbal a Palenque, juntament amb 9 turistes més, entre ells la Laura, una jove argentina, professora de plàstica de Buenos Aires.

Fem una primera parada a una de les belleses naturals de la regió de Chiapas, a “Agua Azul” un impresionant conjunt de cascades que es forma al descendir el Riu Tulijà de forma escalonada, creant una sèrie d’estancs naturals d’aigua blau turquesa transparent i freda, en els que ens llançem amb força des d’una liana subjectada a un arbre, passant una bona estona a l’estil “Tarzàn”.

Uns quilòmetres més endavant ens aturem a la imponent cascada de Misol-Ha, que significa “caiguda d’aigua”, com a resultat d’una massa d’aigua que es precipita a més de 30 metres d’alçada enmig d’un conjunt de roques calcàries. Recorrem sota d’ella a través d’una gruta excavada a la roca i finalment assaborim un deliciós entrepà de tonyina als peus de la cortina d’aigua.

El tour finalitza a Palenque. Allí visitem la antiga ciutat Maya, un conjunt de ruïnes mayes descoberta el passat 2005, del qual s’estima que tansols s’ha explorat un 10% de la seva superfície total que esdevingué la ciutat en els seus temps. 

Les cascades d'aigüa blava

en Tarzán...

i la Xita...

Misol Ha

Palenque, història i color en un mateix lloc

La inmensitat davant nostre

Zona arqueològica de Palenque

Conjunt arqueològic de Palenque enmig de la naturalesa

1, 2, 3, 4, 5 .... baixant de la piràmide

Planta florida!!


5 comentaris:

  1. QUINA FLOR TAN MACA A SORTIT ENMIG DE LA FULLA'''
    EN TARZÁN''CADA DIA MES JUGANER.....
    ¿QUE ESTABAU SOLS EN AQUET LLOC? MOLS TURISTES
    NO ES BEUEN¡¡¡¡¡¡¡¡

    L'AIGÜA SUPER BLAVA......

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  2. Bé en tot el recinta hi havia molta gent, però com pots comprovar fent el Tarzàn pocs s'hi varen llençar!! jejeje...
    I a les piràmides...s'hi esperes fins lúltim moment sempre pots aconseguir sentir-te sol enmig de tanta pedra!
    Muaaaaaaaa

    ResponElimina
  3. Realment aquí mexic eu vist moltes,moltes pedres oi???
    ja m'agradaria tenir una planta com aquesta jjeejeejeej!!!!!
    l'Anna tambè va fer de tarzàn o es va fica directament a l'aigüa??
    les cascades realment guapissimes,com sempre!!!!
    des-de Mas.Pous us enviem molts petons i molts mimooos!!!

    ResponElimina
  4. Jajajaja... una monada la Xita, però li escau més ser la Jane no? Jajaja... Tarzán, tu si que saps fer bé la mona o el mico!!! Carai, quin recorregut tan ben preparat a les piràmides no? Deuen impressionar molt des de ben aprop!!! Petons.

    ResponElimina
  5. Quin parell de saltimbanquis!!! Només us faltava el mono!!! Aquesta ciutat es impressionant, com es que van quedar cobertes i fins l'any 2005 no les van descobrir? Sembla mentida, però gràcies a això avui encara les poden gaudir.
    Aquí ens podem llençar al Ter, ara no sé com sortiríem, com uns pollets ben conjeladets, perquè aquests dies les temperatures no conviden massa.
    PDM

    ResponElimina