28 de febr. 2012

CARNAVAL A LA FLORIDA


I arriba el carnaval a la Florida. Baixem fins a l’escola, mentre saludem a les senyores que renten roba a una de les piles (zona d’aigua) de la comunitat. Muntanyes de roba: de l’home, dels fills, que no en són pocs, sinó que la majoria ronda entre 5 i 7 petits per família, i la de les dones.

Ja arribats a l’escola la porta d’una de les dues aules és oberta, tots els alumnes estant a dins, mentre un dels mestres els explica la història del carnastoltes. Ells però, ja estant més pendents de poder sortir a fora i començar la festa. Tots porten dues bosses a les mans. Una d’elles plena de farina, l’altre plena de “cascaras de huevo con pica pica” (closques d’ous plenes de paparets de colors), l’objectiu esclafar les closques d’ou als caps de tothom, i escampar farina a tort i a dret, fent que semblem tots plegats purs vellets i velletes.

Un dels principals objectius som nosaltres, els visitants i junts, entre corredisses i rialles, passem un feliç dia de carnaval. I arriba l’hora del patí, i com cada dia el senyor dels gelats. Un home vellet carregat amb una nevera de càmping plena de gelats de mora, mango i llet arriba tot xino-xano després de 30 minuts de camí. Els gelats valen 1 quetzal (10 cèntims d’euro) i són la millor dosis per combatre sota una ombre el sol del dia. 

Jugant a la loteria

Esclafant ous de confeti amb farina al cap

Quins iaions

Ben enfarinada

El futur de la Florida



5 comentaris:

  1. QUINS CAPS TAN BLACS,CADA PAIS EL CARNABAL ES

    DIFERENT,TOTS CONTRA VOSALTRES¡¡¡QUE DIVERTIT

    NO¡¡¡¡

    PETONASOS

    ResponElimina
  2. Jajajaja... quin parell de iaios tant nens que sou!!!I que segueixi sent així!!! Petonets carnavalerus.

    ResponElimina
  3. Amb pocs dinerons tenen les disfraces fetes,farina i closques d'ou,i totom a divertirse.
    es ben bé que amb poca cosa son faliços!!!!!!

    quins iaions i la ben enfarinada "guapíssims"

    abraçades i molts petons desde M.Pous.

    ResponElimina
  4. El més important és tenir ganes de passar-ho bé!!!! Això si la farina va arribar als llocs més íntims!!!;)

    ResponElimina
  5. Guapos!!!!Però no he vist gaires paperets de colors ni ous regalimant per les bruses? què veu oferir molta resistència???? Cèsar la teva foto amb els nens no té preu, el teu somriure és ESPECTACULAR, senyal que us ho estàveu passant pipa, malparits, jejejejeje.
    PDM

    ResponElimina