5 de febr. 2012

CHICHEN ITZA


Chichen Itza és provablement el més important vestigi de la civilització Maya a Mèxic i el més conegut. El seu nom significa “la boca del pou dels mags de l’aigua” i és patrimoni de la humanitat des de 1988. Els múltiples i monumentals edificis de la gran explanda de Chichén Itza estan persidits per la Piràmide de Kukulcán, un dels edificis més notables de l’arquitectura maya. És una piràmide de quatre costats amb un temple rectangular al cim. Té una base de 55,5m i una alçada de 24m. Cada costat de la piràmide te una gran escalinata de 91 graons per cada costat i un més per entrar al temple superior. Tots junts sumen 365 esglaons, un per cada dia de l’Any. En els equinoccis esdevé un fenomen espectacular ja que la llum del sol projecta en les escales l’ombra d’una serp que baixa del temple superior a la terra. Aquest esdeveniment suposava l’inici de les pluges i el mandat dels déus al treball agrícola davant l’inminent arribada de les pluges. Una mostra del gran coneixement que tenien els Mayes d’astronomia, matemàtiques i geometria. Altres edificis importants són el el temple de les mil columnes, el “caracol” que era un observatori astronòmic, i el complex pel joc de la pilota.

Ens hi vàrem passar unes quatre hores visitant tot el recinte. A l’entrada vàrem mirar de contractar un guia però davant dels preus que ens demanavem, vàrem optar per acoplant-nos, amb el seu permís, a un grup de turistes Xilens que anaven amb un guia que parlava espanyol i que la veritat en alguns moment es va veure clarament que s’inventava el que ens explicava dels Mayes. Més tard, tot solets, ens vàrem passejar pel recinte tot fent-nos fotos divertides amb les piràmides.

Indegant en la cultura Maya...

L'observatori de Chicen Itza

El camp del joc de la pilota

La serp símbol de fertilitat i abundància

El gegant del pi...

Descansant

4 comentaris:

  1. QUE SAVIS ERAN ELS AVANTPASSATS MAYAS,SENSE TANTA TECNOLOGIA,OBSERVAN I CONSTRUIR AQUETS GRANS
    MONUMENTS DE TANTA HISTIÒRIA.
    ¿ELS GUIAS DIUEN MENTIDES? JA ELS HI VAL...

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  2. golin aquests guies!!!!quin morrooo que tenen!!!!!
    els baru puja tots aquest esglaons????

    molt bona la foto del gegant jejjejeje!!!!
    la geganta tambeeeeeeee!!!!!
    M.Pous...........us estimem mooooooolt

    ResponElimina
  3. Jajajaja... veus que eixerit el guia!!! el que sé ho explico, el que no, m'ho invento i tan ample!!! Jajaja... Quina verdor tant impressionant al costat de tanta roca. Molt xulo!!! Mua.

    ResponElimina
  4. Com m'ha agrada la foto del gegant del Pi!!! és molt original. Els guies ja ho tenim això que de vegades davant del dubte tendim a la imaginació. Jo ho intento fer poc, però de vegades alguna cosa se m'escapa, jejejeje que hi farem per això sempre pregunto abans si hi ha algú del ram!!!

    ResponElimina