27 de febr. 2012

DÍA DEL CARIÑO


Després d’una hora d’anglès amb 21 nens i nenes entre 8 i 14 anys, una surt de classe amb un cap ple de dubtes. Hauràn après alguna cosa en poc més d’una hora? Ho hauré fet bé? ...Com a totes les classes, sempre hi ha el nen que crida l’atenció, resulta ser el més gran, interromp constantment, ja sigui cridant, aixecant-se de la cadira, foten un clatellot algun altre nen o simplement burlant-se d’alguna de les nenes... i per acabar-ho d’estovar, resulta que el mòbil sona, i simplement es posa a parlar per telèfon.

La nostra estada ha set molt curta, per a poder introduïr conceptes com la puntualitat a l’escola, educació respecta els companys i encara menys aconseguir la motivació d’estudiar i poder aspirar a un futur millor...tot i això ens queda el record dels més petits. Amb tots ells varem poder gaudir del “Día del Cariño”, el 14 de febrer del 2012!

Manulaitats en forma de cors per part de la Rimi, una noia japonesa cooperant ja amb experiència, una bonica història per introduïr els més petits el respecte i l’amor per la dona i la família, i finalment un intercanvi de regals simbòlics (mitjons, gelatina pel cabell, sabó, llibretes, llaminadures, etc) entre nens i nenes de l’escola amb una abraçada, una mica forçada, i un fort aplaudiment per a cada un d’ells.

El matí a l’escola va concloure amb música, rialles i un bon esmorzar, fet per les dones de la comunitat, uns tamalitos de pollastre, verdures i un got de refracció (una beguda de plàtan que es reperteix l’hora del pati de forma gratuïta). 

L'aula decorada pel dia del cariño

Fent cors de paper

Foto foto...

És l'hora de servir la "refacción"

Tots escoltant al professor

Gelat de mora... mm que booooo

Menjant els tamalitos de pollastre

12 comentaris:

  1. Benvolguts,
    Guatemala, es com sortir de Guatapeor, ja m'habia dit el meu fill Jaume, tot va molt enrrere i el país necesita tota l'ajuda possible i més, molt lloable el vostre esforç d'aquest dies, més que'l resultat, sempre us quedarà la satisfacció d`haber fet alguna cosa per aquesta gent i nens que per lo que sembla vieun molt lluny de la nostre forma de veura la civilització,enhorabona.
    Esperem del vostre següent destí, o la tornada a casa?.
    Petons.
    Cati i JAume.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Família!!!! El proper destí estar x decidir, hondures o el salvador o nicaragua!! De moment la tornada a casa haurà d, esperar!!! Com les coses bones! ;)

      Elimina
  2. QUINA CANALLADA,SENSE TELE BAN MÉS PER FEINA NO¡¡¡¡
    AM POCS DIES AUREU APRES MOLTES COSAS...

    PETONASOS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii potser seria millor tenir alguna altre distraccio, ja k les families tenen una mitjana de 5 fills!!!!

      Elimina
  3. Era l'aniversari d'algun nen o cantavan per cantar??
    tot fen cua per la refacción i la profe servin jejeej!!!!!molt bonic
    ostres!!aquest gelat de mora es molt gran no??.

    molts i molts petons......M.P.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Sindy feia 11 anys!!! Una nena super maca, llastima k te un pare poc carinyós i...
      El gelat era boniiissim, 10 centims deuro!!!

      Elimina
  4. Apa quina experiència. Segur que aquests dies a la Florida us hauran tocat la fibra, us hauran fet millors persones -sempre es pot millorar, jeje-, els heus pogut donar un cop de ma i els records us acompanyaran tota la vida

    Una abraçada i a continuar omplint el sac d'experiències inoblidables
    GM&X

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapiissims!! Cert, La Florida sera una de les etapes del viatge x recordar i ki sap si per reviure daquí un temps!!!! Gràcies i un petó molt fort!!!

      Elimina
  5. Guau nita com m'ha agradat aquesta entrada. Ja et feien cas? Deuria ser complicat explicar un idioma amb unes diferències d'edat tant grans. Realment de tot el que heu anat explicant al llarg d'aquest any, aquesta és una de les que més m'agrada. El poder gaudir d'aquests nens i conviure amb ells deu haver estat molt enriquidor per a vosaltres.
    Molts petonets
    PdM

    ResponElimina
    Respostes
    1. Piiim!!! Mmmm podriem dir k feien una mica de cas!!ni molt ni poc!! Jajaja... Però tot i k ja ho creia, ara puc dir en veu alta que això de posar-se davant de 21 nens/es no es gens facil!!! Muaaa tst

      Elimina
  6. Oooooooooooooooohhh... quina enveja que em fas venir Pous!!! Jajaja... Que bonic saber que els "deixes" i alhora "t'emportes" aquests meravellosos moments!!! Un petonarro profe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordiii!!! M.hagués agradat compartir el moment amb un bon " profe" com tu!!! Un petonas den pani i un altre meu!!!

      Elimina