6 de febr. 2012

MÉRIDA A CASA D'EN FABIÁN


A Mérida ens esperava en Fabían, un Doctor en Física i gran viatger que ens vàrem creuar per la Índia i més tard de casualitat al Nepal. Ens ha acollit a casa seva com si fóssim de la família, deixant-nos la seva habitació per què hi dormíssim plàcidament. La seva mare, la Lilia una chaparrita ( dona petita) com li diu en Fabián, de lo més simpàtica i agradable, ens ha cuinat els plats més típics de la Regió del Ycatán i el pare Agustín, gran arqueòleg, ens ha parlat de la cultura Maya.

De la mà d’en Fabián vàrem conèixer Mérida, una ciutat tranquila que s’ordena a partir de la plaça principal on hi ha els edificis colonials més emblemàtics. Allà sota les voltes vàrem pendre uns deliciosos sorbets de Mamey, coco i tamarindo (fruites tropicals), i entre cullerada i cullerada amb en Fabián conversavem sobre la història i la cultura de Mèxic, tota ella força convulsa.
Hem compartit 5 dies del viatge amb un trepidant viatger “Yucateco”, explicant aventures de viatges passats i també futurs, de somnis i d’ilusións, projectes i experiències de la vida, i només ens queda dir, moltíssimes gràices Fabián i Família, i us esperem a Catalunya on allí hi tindreu casa vostre.


El Palau del Govern

La Catedral de Mérida

Vida sota les voltes de la plaça principal

Un deliciós sorbet amb bona companyia

Mmmmmm....nyam!

Amb la mama Lilia, la chaparrita, apunt de dinar

4 comentaris:

  1. La ciutat de Mérida semble ser prou guapa...
    sols amb queda dir,"gracies Fabián i família"...

    molts petons..

    ResponElimina
  2. Que bo anar fent amics durant el viatge, la millor forma per després conèixer el país d'una forma ben autèntica. Com és que hi ha una Mèrida allà i una altre aquí, a què es degut? Ja teniu un màster en cultura maya?
    Sort que el Mas Pous és gran perquè com tots els amics vinguin a la mateixa època hi haurà overbooking!!!
    PdM

    ResponElimina
  3. Que bonic trobar persones així pel món... segur que serà el tresor més gran que us quedarà d'aquesta fantàstica experiència. Seguiu vivint parella!!!

    ResponElimina
  4. MOLTES GRACIES ALS PARES DEN FABIAN I FAMILIA,SI PODEM ELS I TORNAREM..

    UN ALTRE PAIS VISTS UNA ALTRE AVENTURA COMENSÁ.

    PETONASOS

    ResponElimina