6 de febr. 2012

UXMAL I DZIBILCHALTÚN

Visitem amb en Fabián dos centres arqueològics més, Uxmal i Dzibilchaltún. Aquests al no ser tan turístics, els visita poca gent i gràcies a això podem passejar entre temples sentint la força d’aquests edificis i de la gent que els va habitar. Des del cim de la piràmide principal descansem, compartint uns “cacahuates japoneses”, tot observant les vistes de les planures del gran Yucatán.

Enmig de pedres les iguanes prenen el sòl, i és que l’animal més present en totes les ruïnes mayes que hem visitat han estat aquests rèptils de sang freda.

Després d’una bona visita, la Lília ens espera a casa, amb els fogons calents a punt de servir-nos un deliciós Pozole (sopa amb grans de blat de moro, trossets de porc, verdures, enciam, ceba i una punta de xili).


Al cim d'una piràmide de les ruïnes arqueològiques d'Uxmal

La geometria perfecte

Inmensitat enmig de la natura

Plaça principal d'Uxmal

Vista d'ocell d'Uxmal

Gran presència d'iguanes

Direcció a Dzibilchaltún

El Cenote de Dzibilchaltún, pou d'aigua dolça

Algunes de les restes arqueològiques de Dzibilchaltún

Ell i nosaltres... jejej

El Nopal, càctus comestible de Mèxic

5 comentaris:

  1. En aquestes fotos sus veu molt relacxats.
    es coneix que teni-au un bon guia.
    amb tans bons tiberis potse arribareu a 10...kl.jijii

    us estimeeeeem. M.Pous

    ResponElimina
  2. M'heu deixat molt intrigat, com són els cacauets japonesos? són més bons que els altres? Realment són espectaculars aquestes construccions, quina civilització més rica!!!Des dels EEUU haurem de fer una visita algun dia. Ja li diré amb en Ray, ara que ja tenim idees!!!
    PdM

    ResponElimina
  3. Mare!!! Però com els "tiberis" de MasPous i CanCuca no hi ha comparació!!!! Ki tingues a ma una daquelles llangonisses,mmmmm ja en sento la olor!!
    Pimpi!!! Son cacauets normals pero que estant recoberts per una capa dolça com caramel. Son salats i dolços alhora! i força grandotes!!! Exquisits!!!!!!

    ResponElimina
  4. Quina sort que tots aquests espais hagin resisitit d'aquesta manera el pas del temps!!! Segur que els edificis d'ara no durarien pas tant!!!

    ResponElimina
  5. La retrobada entre viatgers és un gran moment!! Quina emoció més forta!! Ei preneu nota de les receptes que tenim moltes ganes de fer un tast d'aquests manjares!!

    Apa una forta abraçada. Cuideu-vos molt!!

    Angi i Gerard

    ResponElimina