20 de març 2012

LEÓN


Creuant fronteres com qui viatge de Manlleu a Sant Boi de Lluçanès, arribem a Nicaragua. La frontera entre Honduras i Nicaragua són unes taules de fusta enmig de carrers de pols i sorra, on algunes famílies hi fan vida, tot venen menjar, begudes o simplement demanant caritat aquells turistes que enmig de locals travassem d’un país a l’altre. Un timbre més al passaport, i una nova porta que s’ens obra d’un país desconegut.

León es troba a 2 hores d’una de les fronteres amb Honduras. El bus ens deixa a una gasolinera, i d’allí ja ens embarquem a un bus local mig trinxat i cap al centre de la ciutat. Just a la plaça del mercat, una església que conserva la seva façana i poquíssima gent, són les 4 de la tarda i el sol que cau és insoportable.

Visitem la casa-museu de Ruben Dario, famós poeta nacional anterrat a la gran Catedral de la ciutat. Esglésies com La Merced, El Calvario, La Recolección, presenten façanes històriques, i amb naus interiors simples. La vida de León es troba als carrers, plens de comerços de roba, sabateries, pulperies (botigues on es ven de tot i no gaire de res), paradetes de fruita, verdures i refrescos per a combatre un clima sec i calorós.

Casa Museu Rubén Dario

Ple de sucursals católiques a León

La Catedral de León

El Lleó, la gateta i el rucàs

Amb un liquat d'aquests un es queda guenyo!

6 comentaris:

  1. Benvolguts Anna i Cesar,
    Seguint molt atents les vostres aventures per terres de "Los conquistadores españoles" per deu, que tot segueixi molt be, però si et plau vigila molt aquestes begudes de color de taronja, que quant aarribeu a Sant Boi ni cristo et coneixarà. Bon viatge.
    Petons
    Cati i Jaume.

    ResponElimina
  2. AIXÓ DE LES SUCURSALS DE LES CATEDRALS ES UNA MICA EXAGERAT NO'''
    ENCARA US QUEDEN FULLS PER POSAR TIMBRES AL PASSAPORT????
    MOLTA VITAMINA EL LIQUAT,AMB L'CALOR CAL BEURA MOLT.....

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  3. Gooolin!!!! el gendre com s'ham esta tornan!!!!
    Entre prim,Ruc i Guenyo.jjiiiijjiiiijjii

    Enfi al final us estimere igual......petons

    ResponElimina
  4. Què són aquests batuts que et fan quedar guenyo!!! Era bo al menys. Bona pinta en fa, això si!!! Què tal el museu. Gaire gent en aquelles hores? Com m'ha agradat el nom de les sucursals catòliques, l'he trobat super encertat. A més a més són precioses.
    Va xulos que mica en mica aneu baixant i passant fronteres!!!
    PDM

    ResponElimina
  5. Jajajaja... Pani, no xarrupis tant fort qwue giraràs el got i els ulls!!! Jajajaja... Molt bò el comentari de la sogra!!! Prim, ruc i genyo!!! Jajajaja...

    ResponElimina