27 de set. 2011

YOJAKARTA


Decidim no fer cap més nit a Jakarta, així que viatgem de nit, 11 hores dins un vagó de tren de 1era classe amb aire acondicionat, una manta i bona nit. Arribem a la ciutat de Yojakarta just quan es fa de dia. Busquem allotjament amb els 20 kilos a l’esquena al mateix temps que veiem el despertar de la gent, els nens anant a l’escola, els primers cotxes per els carrers, i finalment ens allotjem al conegut Anda Losmen. Mentre ens netegen l’habitació esmorzem el restaurant “Mi casa es tu casa”, on la carta inclou un apartat de “Comida española”; gaspatxo, truita de patates, patates amb all i oli, pilotilles, etc.

L’any demà decidim visitar dos dels temples que fan d’aquesta ciutat un punt turístic obligat, l’inmens temple budista Borobudur considerat l’estupa més gran del món, i el temple Hindú del segle IX, Prambanan, que ens recorda als temples de Khajuraho a la Índia, però en estat més ruinós. Enfilats amb una moto recorrem un total de 150 kilòmetres, entre carreteres transitades per un gran nombre de motos i cotxes.

Un cop més el Barça ens apropa als habitants de l’illa. Un senyor assentat a l’entrada d’un quiosc llegeix la notícia del 8 a 0 del Barça – Osasuna. Ens aturem i començem a parlar amb ell, poca estona després ens recomana un bon lloc per dinar, econòmic i autèntic, el mig del mercat, amb una parada ens serveixen el Gado-gado; arròs, ou dur i verdures, tot barrejat amb una salsa de cacauets amb una mica de xili i unes patates, un plat boníssim i només per 65 cèntims d’euro. 

Interior del Sultan Palace

Menú del dia, per 8000 Rp, uns 67cèntims d'Euro

Borobudur temple

Això passa per ser turista

Borobudur temple i les seves mini estupes

Panicot, panicot...

Temple hindú Prambanan

Ens despedim del sol

4 comentaris:

  1. que l'interior del Sultan Palace tots els homes han de dur faldilles?? jejeje
    pani Picaron!!!!
    molts petons guapos us estimo

    ResponElimina
  2. !!!MIRA EN PANI COM SA GUARNIT¡¡¡¡AQUETS HOMENETS

    ESTAN CONTENS AL COTAT DE L'ANA TOTS AM UNIFORME,

    JA TROMEN VEURE TEMPLES, AQUETS SON DIFERENS DELS

    ALTRES.....

    MOLTES ABRAÇADES......

    ResponElimina
  3. Com em va agradar aquesta excursió!!! Aquests temples són molt xulos. Veu anar al marcat dels ocells? Heu voltat per Yogyakarta?

    ResponElimina
  4. Tu, i un pà amb tomàquet no triomfa per aquestes terres??? Jajajaja... Paniiiiiiiiii... aquestes manetes!!! Jajajaja... Petonassos!!!

    ResponElimina