29 de des. 2011

KAURI FOREST


Un dels majors atractius turístics de Nova Zelanda son els Kauris, uns arbres gegants, que a dia d’avui es troben a la reserva forestal de Waipoua Kauri Forest, indiscutiblement una de les joies de la costa oest de la terra nord de l’illa.
Visitem el “pare del bosc”. El Te Matua Ngahere, encara que “només” té 30 metres d’altura, la seva presència i el seu perímetre de 16,4 metres fan que al seu costat ens sentim com petites formigues. Més endavant quedem boca badats al veure el Tane Mahuta (Déu maorí del Bosc) de 51 metres d’alçada, l’arbre kauri més vell, amb una edat aproximada de 2000 anys. Sembla impossible creure que ell ja hi era quan Colon va descobrir Amèrica, o quan Gaudí començava a dissenyar la Sagrada Família, o quan l’home va trepitjar la lluna, i probablement nosaltres ja no existirem i ell seguirà allà vigilant el bosc.  

Mirador dels boscos de Kauris

El pare del bosc

Les quatre germanes Kauris

Una catedral en vida, de més de 2000 anys

De camí, parada i foto

Reseguint la costa oest del país

4 comentaris:

  1. LLEGIN EL BLOC APRENEMT MOLTES COSES''ENS PEMSABEM

    QUE EL ROURA DE LA SEÑORA TENIA MOLTS ANYS PERO

    ENCARA ELS DE AQUI EL SUPERAN....LA IMPRESIÓ DE

    AQUET PAIS ES DE MOLTA CALMA......

    MOLTES ABRAÇADES

    ResponElimina
  2. Uns arbres impresionants!!!!
    com diu la Meri,llegint el flog estem aprenent de tot i mes,es una passada...

    abraçades i molts petons.....Mas Pous

    ResponElimina
  3. Uauuuuuuuuuuuuuu... et fa pensar en la de coses que deu haver "vist" aquest arbre!!! La vida és sorprenent oi? Estar al seu costat deu impressionar molt, tant per l'embergadura com per els 2.000 anys que porten les seves arrels. BRUTAL!!!

    ResponElimina
  4. Ufff quins arbres!!! Si poguessin parlar quantes històries que podrien explicar aquests arbres. Sabeu si els ha tocat viure algun incendi? Potser pel tipus d'escorça o ja sigui per la humitat de la zona els ha fet més resistents. Les arrels també han de ser increïbles!!!
    PdEEUU

    ResponElimina