27 de des. 2011

WELLINGTON


Des de Picton agafem el ferry per creuar  l’estret de Cook en direcció a Wellington. Un cop entrem a mar obert, després de deixar els fiords que resguarden Picton, onades de 3 a 5 metres impacten de forma violenta contra la proa del ferry, fent saltar l’aigua espectacularment per damunt de la coberta, i cruixir l’acer del vaixell. Molts dels passatgers treuen el sopar a les paperines de plàstic, mentre nosaltres anem com podem cap al darrera a buscar unes butaques on dormim fins l’arribada a port.
Un vespre ventós, fred i mig plujós ens dona la benvinguda a la ciutat, busquem un lloc on aparcar la campervan i fer nit. L’endamà el temps no ens millora i no podem gaudir d’aquesta petita ciutat de 164.000 habitants i capital de Nova Zelanda.

Visitem el museu Te Papa, un edifici impressionant de 5 plantes on t’hi pots passar el dia visitant desde exposicions de la cultura Mahorí, dels pobladors Europeus de les Illes, expos del món animal de Nova Zelanda, fins a una habitació on es simula un terratrèmol. Les 5 hores en que visitem el museu ens passen volant i només l’estómac ens fa sortir de l’edifici en busca d’un lloc per dinar. La tarda la passem a un dels miradors on admirem com la ciutat s’enfila des del port cap a les muntanyes que l’envolten.

Pregunta pels amants del Rugby: Com es diu un dels jugadors de l’història de Allblacks conciderat el Michel Jordan d’aquest esport?

Vista d'ocell desdel mirador de Wellington

Magnífic museu Te Papa, recomenable el 100%

Cap on anem?

7 comentaris:

  1. Hooola! Primer de tot, espero que hagueu passat un bon nadal i que encara passeu una millor entrada d'any! Veient per on us moveu, segur que no ho desaprofitareu! Que bonic és Nova Zelanda! ;)) El jugador pot ser el Jonah Lomu??? A casa tinc un forofo del rugby! ;)
    Un petonàs parella!

    Salarich

    ResponElimina
  2. ¿QUINS EUROPEUS BAN ARRIBAR PRIMERS? VEIENT EL
    MUSEU TAN GRANT, NO DEU FER GAIRES ANYS QUE ES FET, ES VEU SUPER MODERN,''NO BAU PODER TIRAR
    CAP FOTO DINS''

    MOLTES ABRAÇADES...

    ResponElimina
  3. Bona la resposta. Efectivament es jonah lomu!!!! Quins cracks del rugby esteu fets.
    Pel q fa als primers colons europeus, com no varen ser els britànics.

    ResponElimina
  4. Són molts dies llevant-nos d'hora per veure el Sis Nacions, el Mundial, etc. etc. jejejejeje

    Petons! :))))

    Salarich

    PD Per cert, em flipa lo alt que salteu!!!!!!
    :-0

    ResponElimina
  5. algun dia d'aquests farem una escapadeta amb el pare i ens arribarem a veura aquest Museu jijiiji.
    la varitat es que a de ser espectacular.

    per lo que dieu ja esteu fets a prova de bomba,ja que mentres els altres treuen el sopar vosaltres dormiu com marmotes...

    des-de Mas Pous us estimem mooolt

    ResponElimina
  6. Ostres jo havia trobat un tal Taringa, però buscant a "saco" pel google, jejejeje. Bé ja he trobat el museu on treballar si vull escapar-me a Nova Zelanda a viure, jejeje Li hauré de consultar amb en Ray a veure si li agrada la idea!!La ciutat sembla molt maca.
    PdEEUU

    ResponElimina
  7. Uau... quin museu més xulu no? He arribat tard a la pregunta però veig que hi ha fidels seguidors de la "bèstia" (1.96 metres d'alçada i 120 kilograms de pes, era capaç de córrer els 100 metres en uns increïbles 10.8 segons.). Jo ja m'he calçat la samarreta dels All Blacks però m'agradaria veure-us ballar el Haka... Vaaaaaaaaa, endavant vídeo!!! Mua.

    ResponElimina