17 d’abr. 2012

RIO CLARO


En el grup de l’excursió pel Parc Nacional de Corcovado vàrem conèixer en Martin, un noi alemany molt simpàtic que ens va parlar d’una excursió que organitzava un home un tan extrany al Riu Rio Claro. No ens va explicar ben bé de que anava però, amb les ganes que ho explicava ens va convencer per anar-hi el dia següent. Vàrem sortir d’hora de Bahía Drake ja que fins a rio Claro hi teniem unes 2 o 3 hores de camí borejant la costa. Un camí preciós entre mig de la selva en el qual ens vàrem creuar amb un grup de micos cara blanca, tucans, papallones, etc.
El Rio Claro desenboca a una petita platja ideal per fer surf. Fou l’amor pel surf el que va portar a en Ricardo a aquesta platja, fa 35 anys.

El primer contacte ja va ser una mica extrany. Li vàrem comentar que voliem fer un recorregut amb barca pel riu. Ell tot somrient ens va dir que d’acord però que portavem masses coses i que ho haviem de deixar tot menys el banyador i la càmera de fotos. Ens va dir que viuriem una aventura pel riu i que erem afortunat perquè la fariem amb ell.
A la barca no anavem sols, també hi havia una parella dels EE.UU. En Ricardo remava riu amunt tot explicant-nos els animals i plantes que habitaven vora el riu. Li vàrem preguntar si hi havia cocodrils? Ens va dir que si però que no ens preocupessim que no atacaven a les persones, que més aviat els hi feiem por. Poc deprés de dir això vàrem arrivar a un punt on la barca no podia continuar. En Ricardo ens va invitar a baixar i ens va dir que el seguissim. Pocs metres deprés es va llençar a l’aigua i va començar a nadar. Tots ens vàrem quedar mirant-lo i ell des de l’aigua ens va cridar animant-nos a seguir-lo. Vàrem comencar a nedar amb el pensament encara present dels cocodrils. Un quilòmetre riu amunt, estones caminant, estones nadant, aixiò si, en mig d’un paissatge fabulós.
Vàrem arribar a una cascada on ens va oferir d’escalar-la. Tots vàrem dir que si i tots cap amunt. A mitja escalada es va escoltar un fort soroll, ens vam girar veient el noi dels EE.UU a dins l’aigua. Per sort no li va passar res tret d’uns pelats i una forta masegada. Finalment vàrem arribar al cim i d’aquí a d’altres cascades i a unes cavitats excavades per l’aigua on un hi pot escoltar el bateg de la mare terra. Abans de tornar vàrem fer un bany de fang que ens va deixar la pell ben fina.

A l’arribada en Ricardo ens va invitar a un cafè mentre ens explicava la seva història: el surf el va portar a la petita platja fa 35 anys i aquí es va quedar fins avui. Aquí viu com un autèntic Robinson Crusoe, en una cabanya feta de fusta i plàstics, on es dedica a fer aquests tours d’aventura pel Rio Claro i el més important, a preservar les tortugues que arriben a les platges de la costa. Ell de forma totalment altruista recull els ous de tortugues, els protegeix en un espai habilitat i quan neixen les allibera de nit. Molta feina li porta fer aquesta bonica tasca i demana voluntaris. Així que si algú te ganes de donar un cop de mà i viure una fantàstica experiència doncs ja ho sabeu cap a Bahía Drake i demanar per en Ricardo o “clavito”. Ell no te mòbil, no cobra res als voluntaris, a diferència d’altres llocs com el famós tortuguero, i nomès demana que qui vagi a donar un cop de mà hi vagi amb el cor a la mà. L’època de posta d’ous de les tortugues és del 15 d’abril al 15 de gener. 

Platges verges de Corcovado a la costa del Pacífic

A poc a poc i bona lletra...

Seguint al Ricardo, enmig del rio claro

Una de les cascades, impossibles de saltar degut a la tempesta dels dies passats

Galleda d'aigua fredaaaaaaa

Morenets, morenets

De nou a la barca...esperant l'última cascada

Una gran persona, el Ricardo

La desembocadura del Rio Claro

Això si que és el paradís... infinitat de cales i platges

La família fent camí arbre amunt
La bellesa de la naturalesa animal

El tucàn

I com sempre ens trobem un nou amic!

5 comentaris:

  1. QUINA COLLA DE AVENTURES''EN RICARDO ES UN
    PRIVILEGIAT, AMB AQUESTES PLATJES VERGES,SOL I
    AMB TOTA L'NATURA AL SEU VOLTAN.
    JA M'AGRADARIA VENIR A DONAR UN COP DE MÀ EN
    AQUET PARADIS,LLÀSTIMA QUÈ SIGUI TAN LLUNY!!!!!

    MOLTS MOLST PETONS

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un parell d.avións, un bus i una barca i en 24h hi ets!!! Vens???
      Petoniiks

      Elimina
  2. Això si que son aventures!!!!!!
    nedar pel riu amb companyia dels cocodrils,per molt que diguin que no ataquen les persones,no ser jo si m'en hagués fiat.

    molts molts i molts petons. us estimo

    ResponElimina
  3. Jajaja... apa que no devieu nedar ràpid amb els cocodrils al cap!!! Apa que si pugués, em faltaria temps per apuntar-me a viure com en Ricardo. Això dels banys de fang veig que us agrada no? A la mínima us "enmerdeu" que dona gust!!! Jajaja... MUAS!!!

    ResponElimina
  4. Impressionant l'aventura i la història. Quants amics que aneu fent, heu fet una llista? segur que deu ser ben llarga. Aquí realment esteu trobant un veritable paradís. Quan li expliqui amb en Ray segur que hi voldrà anar-hi!!!
    Va guapos petonets
    PdM

    ResponElimina