5 d’abr. 2012

SANTA ELENA - MONTEVERDE

El 1949 es va abolir l’exèrcit a Costa Rica. Fou llavors quan gran quantitat d’objectors i pacifistes arribaren al país buscant un refugi per les seves idees. Entre ells s’hi trobaven els “Quakers (en anglès) o cuáqueros (en espanyol)” els quals fugien del reclutament forços als EE.UU. Es tracta d’un grup pacifista provinent d’Alabama que creu en la bondat innata del ser humà. A Costa Rica, concretament a Monteverde vàren comprar 1400 hect. On en pocs anys varen formar una pròspera comunitat de camperols dedicats a la fabricació de formatge. Foren ells els primers en establir-se a Monteverde i encara avui hi tenen una forta presència sobre tot a les proximitats del parc Natural de Monteverde.


Nosaltres ens hem allotjat a la població principal que és Santa Elena, concretament al bonic hotel, Cabinas Vistas al Golfo on hi hem estat molt a gust. Des d’allà hem fet diferents activitats, una d’elles gràcies a un grup de joves fantàstic de Costa Rica que ens van ensenyar el gran higueron, un arbre magestuós de 30 m d’alçada. La seva singularitat recau en que es tracta d’un arbre que creix a partir d’envoltar un altre arbre. L’abraça fins arribar a la copa i el fa morir. Amb el temps es desintegra fins a desaparèixer. És llavors quan alguns higuerons queden buits per dins i concretament aquest permet escalar-lo pel seu interior, donant la sensació d'estar desplaçant-se per les entranyes d'una gran bèstia. Tot un miracle de la natura. I a dalt un sembla trobar-se en els arbres sagrats de la película Avatar. 
Més tard ens vàrem enfilar fins a un mirador on es podia veure Santa Elena i en dies clars el pacífic.




Observant, impresionats, la bellesa de la Naturalesa

Viatjant per l'interior de l'Higueron

Escalant poc a poc

El túnel de centenars d'anys

Arribant el capdamunt de l'arbre

Tot el grup, Catalans i Ticos, un gran equip, Gràcies amics!

6 comentaris:

  1. L'ARBRE SEMBLE UN DISSENY DEN GAUDI!!!!

    SI I PUJA GAIRE GENT NO PERILLA DE QUÉ ES FASI

    MALBÉ?

    PETONASOS

    ResponElimina
  2. Ostres!!! numés de sintir dir a l'Anna que es quedaria encallada ja tinc claustrofovia uffff.

    D'altre vanda veure'l i pogueri pujar a de ser expectacular.

    M.Pous....us estimem..........petons.....

    ResponElimina
  3. Hola!!!

    Carai, carai, no perdeu la costum d'allunyar-vos de les grans ciutats... ja està bé!!! Gaudiu de la natura que és bo per la sault!!! Cuideu-vos

    Ivan i Gemma

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ivan i Gemma!!!!!!!!! quans dies sense saber de vos!!!! un petonas i acabeu de disfrutar de la semana santa...i a cuidar-se!!!!

      Elimina
  4. No se t'acudis portar cap llavor que si et cau prop del roure de la senyora i te'l carregues et desterren de Sant Boi!!! Jajaja... Petons!!!

    ResponElimina
  5. Uff quines arrels més bèsties, no? Quanta gent deu haver escalat per les seves entranyes??? Deuen ser súper resistents. Vareu arribar a dalt de tot?
    PDM

    ResponElimina